-
Çek cezası
Sayın Arkadaşlar,birarkadaşım 20 haziran 1999 tarihli bir çek keşide etmiş.bazı ekonomik sorunlarıdan ötürü bu çek ödenememiş ve karşılıksız damgası yemiş.Çekin alacaklısı olan kişi kanuni süresi içinde şikayette bulunmuş.Tabii olarak hakkında,kolluk kuvvetleri aracılığı ile arama,yakalama işlemleri başlatılmış.o gündür bu borçlu arkadaş ne bir ifade vermiş ne de bir evrak imzalamış.Tarih bu gün 19 Temmuz 2007.Bu olayın ceza zamanaşımı yönünden bu günkü durumu nedir?Teşekkürler.
-
Re: Çek cezası
sayın arkadaşlar,19 Temmuz 2007 tarihide karşılıksız çek cezaları ile ilgili olarak bir konu açmış idim.Çok okunmasına karşın ,nasıl olup ta insanlarhiç sogulanmadan,ifade vermeden,karakolun kapısından bile içeri girmemenin yanı sıra hakim karşısına da hiç çıkarılmadan haklarında mahkumiyet kararı verilebiliniyor?Gerçi 35.Madde uyarıca tebligat yapılır ve dava sonuçlandırılır deniliyor ama bu iş bu kadar kolaymı?Benim edindiğim bazı bilgilere göre en az bir kere ifadenin alınması gerekliliğinden bahsediliyor.Özellikle hukukçu arkadaşlardan istihram ediyorum.Bu konuya detaylı bir açıklama getirebilirlermi?Teşekkürlerimle .
-
sayin hakime korutan benimde benzer sorum vardi sizinkine bir cevap bulduysaniz yayinlarsaniz sevinirim
-
kesinleşmiş mahkeme kararından itibaren 10 yıl ceza zaman aşımı