Başkası adıma hesap açmış ceza davası sanığıyım
Sayın yetkililer
İçinden çıkamadığım garip bir durumla karşı karşıyayım. Boyle bir olay daha once yaşayan bilen kimse vardır sanırım. Bu konu ile ilgili olarak nasıl bir yol izlemek lazım.
Pasaport dairesinde bulunan birisi hakkımda karşılıksız çek vermekten dolayı yurtdışı çıkış yasağı bulunduğunu ve hapis cezası verildiğini söyledi.
Yapmış olduğum araştırmada İstanbul 2. sulh ceza mahkemesinde 2005 yılında açılmış bir dosyam bulunduğunu öğrendim. Dosya içeriğine göre ise bir bankadan almış olduğum çek karnesini iade etmediğimden dolayı devlet tarafından açılmış bir dava olduğunu öğrendim.
Buraya kadar herşey normalmiş gibi gözüksede normal değil.
1- Hayatım boyunca hiçbir bankadan ne çek karnesi talebim oldu nede kullandım.
2- Dosyada belirtilen bankada hayatım boyunca hesabım dahi olmadı. Bankayı aradığımda onlarda benımle ılgılı bır hesap olmadıgını belirtmekteler.
3- Bankada benimle aynı ad soyadı taşıyan başka bir kişiye aitte hesap yok.
Not: 2004 senesinde nüfus cüzdanımı kaybetmiştim ama hemen ertesi gün çıkarmıştım.
Şimdi kafama takılan benim adıma bir hesap olmadığna göre neden dosyada böyle bir bilgi var. İsim benzerliği olsa bile bu zamana kadar bana ne mahkeme kagıdı geldi nede polis.?
Re: Başkası adıma hesap açmış?
Ne yazık ki sizinkine benzer çok fazla olayla karşılaşmaktayız.
Sahte nüfus cüzdanları ile edinilen çek karnelerini bir yana bırakın, güvenilir şirketlerin kaşeleri kullanılmak sureti ile düzenlenmiş sahte çekler de piyasaya sürülmektedir. Sizin durumunuzda da ortada sahte nüfus cüzdanı ile edinilmiş bir çek karnesi değil, sahte bir çek söz konusu olabilir.
Yapmanız gereken, gecikmeksizin, yargılamanın yenilenmesi ve infazın durdurulması talebi ile Mahkemeye başvurmaktır.