Re: bireysel kredi hakkında
Önceki haciz bitmeden banka borçlarınız için yeni bir kesinti yapılmaz. Banka sırasını bekleyecek. Muhtarlıktan naklinizi almamanız birşeyi değiştirmez. Değişen adresi karşı tarafa bildirmekle mükellefsiniz. Kayıtlı olduğunuz muhtarlığa bırakılan tebligat muteber tebligatın bütün sonuçlarını doğurur.
Re: bireysel kredi hakkında
Merhaba,
Benimde başımda benzer sorunlar olduğu için yol gösterme adına şunalrı söyleyebilirim: Öncelikle bütün alacaklılar tebligat yapıldıktan sonra maaşınıza haciz yazısı gönderir ve sıraya girerler. İlk gönderenin alacağı bitmeden diğerleri kesilemez.
Tebligatlar genellikle belirtmiş olduğunuz adrese gönderilir tebligatı almazsanız muhtarlığa bırakılır veya başka yerlerden araştırma yapılıp ev veya işyeriniz tespit edilirse oraya tebligat gönderilebilir. Ama alacaklı için bence en temizi tebligatı muhtara bırakıp icra işlemine devam etmektir.
Mal beyanında süresi içinde bulunmazsanız bunun maaşa icra gelmesiyle bir alakası yok diye biliyorum borç tamamen ödenene kadar hakkınızda hapis kararı verilebilir. Mal beyanında önemli olan süresinde ve doğru bir şekilde beyanda bulunmanız eğer beyanda bulunmamışsanızda o zaman önemli olan başınız daha fazla ağrımaması için o borcu biran önce kapatmanızdır.
Alacaklı eğer maaşınızdan kesilen parayla yetinmez paramı daha erken tahsil edeyim derse evinizede hacize gelebilir tabi ki. Sırada bekleyen alacaklılarda maaşınızda diğer hacizleri beklemeden evinize hacze gelebilir.
Veya başka türlü yollardan üzerinize kayıtlı menkul veya gayrimenkul varmı diye de araştırıp bulurlarsa onlara haciz koydurabilirler.
İşiniz gerçekten zor, Allah yardımcınız olsun. Ben de bu sıkıntılarla yaklaşık iki senedir mücadele ediyorum ve hala devam ediyor. Siz eşinizden zarar görmüşsünüz ben de eniştemden zarar gördüm. Üzerinde hiçbirşey olmadığı için alacaklılar ona tebligat bile yapmadılar. İnşallah en kısa zamanda bu sıkıntılardan kurtulursunuz. Yaşayacağınız sıkıntılarla başetmenin tek yolu bence sonsuz sabretmek ve İlahi adalete güvenmek. Hiçbirşey sizin ve sevdiklerinizin sağlığından önemli değildir. Psikolojinizi iyi koruyun çünkü yaralar kolay sarılmıyor. İnşallah benim kadar sıkıntı çekmezsiniz.
Ayrıca eşiniz üzerinde bulunan mal, mülk, para ne olursa olsun bildiğiniz her şeyi onunda borçlu olduğu alacaklılara söyleyin ve üstüne gitmelerini sağlayın belki bu şekilde daha az zarar görürsünüz.
Ben hukukçu değilim yinede en iyisini hukukçu arkadaşlar bilir.
İyi günler...
Re: Bireysel kredi hakkında
daha önceki tebligatlar hem işyerime hem de eve geliyordu.yeni adresimi bildirmedim.eşim kendi üzerine ev ve arsa olduğunu iddia ediyor ama tapu namına hiçbirşey göstermedi.devlet memuru olduğum için üç kuruşluk maaşıma haciz gelecek.benden mal beyanı istenmeden mal beyanında bulunabilir miyim banka avukatlarına.nasıl olsa gelecek gibi görünüyor.
Alıntı:
irem_1977 rumuzlu üyeden alıntı
daha önceki tebligatlar hem işyerime hem de eve geliyordu.yeni adresimi bildirmedim.eşim kendi üzerine ev ve arsa olduğunu iddia ediyor ama tapu namına hiçbirşey göstermedi.devlet memuru olduğum için üç kuruşluk maaşıma haciz gelecek.benden mal beyanı istenmeden mal beyanında bulunabilir miyim banka avukatlarına.nasıl olsa gelecek gibi görünüyor.
Sn.irem_1977,
Mal beyanında bulunmaktan niçin korkuyorsunuz. Beyanı Avukat'a değil takibin yapıldığı icra dairesine yazılmış bir dilekçe ile yapacaksınız.
Bu durumda da hapis cezasının gelmesi sözkonusu değildir.
yardımlarınız için ve beni bi
lgilendirdiğiniz için teşekkür ederim