Kıdem tazminatı düşük ödeme
merhaba.ben 11/1999 ve 04/2006 yıllaları arası çalıştığım işyerinden çıkarıldım.bir yıl beklememe rağmen tazminatımı ödemediler.bende bir kaç ay önce çal.böl.md lüğüne şikatette bulundum,müfettiş işyerine çAğrıda bulunmuş 20/07/2007 tarihine randevu vermiş.ben 6000 ytl istedim FAKAT 2500 ytl gibi bir miktar önerdiler sebebi ise benim kendilerine borcumun olduğunu söylediler.mesela sana çalışırken kira yardımı vereceğiz dediler ve 3000 ytl olan borcumu 2000 ytl sini rızalı bir şekilde hesabımdan düştüler.ama iş bu dereceye gelince borcun var zaten biz sildik falan diyorlar.bölge md lüğündeki müfettiş bey bana 5000 bin ytl gibi anlaşabilirsin dedi.
sizlere sorum: ellerindeki hesaplar ne derece etkili olur
ihbarnameyi kendileri imzaladılarsa ne yapmalıyım
biz istesek ödemeyiz istersek öderiz diyorlar olabilirmi
bilgileriniz için teşekkür ederi saygılar
Re: kıdem tazminatı düşük ödeme
Kıdem tazminatı alacağınızın tespiti için iş mahkemesinde dava açıp tazminat alacağınızı tespit ettirin. Mahkemenin vereceği ilamı icraya koyarak hiç iş yerindekilerle gereksiz görüşmelere girmeden alacağınızı tahsil edebilirsiniz. Sizin şirkete olan borcunuz ise ayrı bir alacak konusudur, bunu bahane ederek ödeme yapmaktan kaçınamazlar.
Re: Kıdem tazminatı düşük ödeme
Kıdem tazminatının miktarının tespiti amacıyla bir dava açılamayacağı kanısınadyım. Çünkü bu konuda alacak davası açılması gerekir. Davayı açarken, önce kısmi bir dava ile az bir rakam istenerek, daha sonra, bilirkişinin tespitinden sonra davayı ıslah etmeli. En mantıklı ve olması gereken yöntem budur. Selamlar.
biligileriniz içi çok teşekkür ederim
İşçilikten Memuriyete Geçişte Kıdem tazminatı alınabilirmi.
Merhaba sayın site avukatları size bir sorum olacaktı. Orman Mühendisiyim .1999 yılında mevsimlik işçi satatüsünde Orman Bakanlı Ağaçlandırma Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatında işe başladım.2001 yılında mevsimlik işçilere verilen kadrodan faydalandım ve 2006 yılına kadar bu şekilde çalıştım. 2006 yılı kpss sınavı sonucu Orman Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına şef olarak atanarak memuriyete başladım. İşçi kadrosunda ayrılırken veriğim dilekçede 2006 yılı kpss sınavı sonucu Orman Genel Müdürlüğü taşra teşkilatına atandığımı bildirerek işten ayrıldım. Acaba Kıdem tazminatımı alabilirmiyim.Bazı bölgelerde alan arkadaşlar olduğunu biliyorum.Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
BİR SİTEDEN ALINTI
İş statüsünden memur statüsüne geçirilmesi durumunda kıdem tazminatının ödenip ödenmeyeceği konusunda kanunda bir hüküm bulunmamakla birlikte Yargıtay bir kararında bu durumdaki kimseye kıdem tazminatının ödenmesine karar vermiştir. Ancak daha sonra verdiği bir kararla, Yargıtay, yasal düzenlemeyle memur statüsüne geçirilen işçinin sözleşmeyi feshetmeyerek memur statüsünde çalışmasını sürdürmesi durumunda kıdem tazminatı hakkının doğmadığını, fakat eski kıdemin memur statüsünde değerlendirileceğini kabul etmiştir. Buna karşılık, Yargıtaya göre iş sözleşmesi fesih edilen işçinin kısa bir süre sonra memur olarak işe girmesi durumunda ihbar ve kıdem tazminatı hakkı doğacağına karar vermiştir 35.
35 Y9HD, 21.2.1983-1982-7634/1378; Tekstil İşveren, Ağustos 1983, s.17; Y9HD, 24.3.1983-1973/4883; (Tuhis,EylüL1983,s.19-22.