MSN loglarının delil yönünden değeri
Merhaba
Msn konuşmalarının mahkemede delil yönünden değeri varmıdır ? ( Çünkü loglar değiştirilebiliyor )
Olayı kısaca anlatmak gerekirse,
Msn üzerinden x kişisi ile kontak kuruyorum ve 2.el hdd almak için banka hesabına 200 ytl yatırıyorum. Bildiğim kadarıyla bankaya yatırılan para havale vb durumlarda hiç bir yaptırım geri ödeme vs olmuyor.
Yaptırım uygulabilirmiyim elimde msn loglarından başka hiç bir delilim yok malesef.
Re: MSN loglarının delil yönünden değeri
Lütfen herhangi bir yaptırım uygulayabilirmiyim.?
Sadece msn logları var elimde ..
Sorunuz net değil, ne için, hangi eylem için yaptırım uygulanıp uygulanmayacağını öğrenmek istediğinizi açıkça ifade ederseniz yardımcı olmaya çalışırız.
Farklı bir şekilde empoze etmek gerekirse,
MSN aracılığı ile tanıştığım birisi ile alışveriş yapma suretiyle dolandırıldım
200 YTL karşılığında ASUS HDD'yi kargo yoluyla bana gönderecekti ama elime ulaşmadı ve telefonunu açmıyor. Hiç bir şekilde ulaşamıyorum ki aradan 1 hafta geçti ve hukuki olarak bir yaptırım uygulmak istiyorum.
Elimde sadece banka dekontum ve konuşmalarımızın kayıtları ( MSN Logları ) var.
Hukuki anlamda herhangi bir yaptırım uygulayabilirmiyim acaba ?
Msn logları kanıt sınıfında yer alır mı ?
Zaman ayırdığınız için teşekkürler
PS : 200 YTL için uğraşacak birisi değilim ama bu tip insanlara birisinin dersini vermesi gerek
Teşekkürler
Cevaplayacak olan yok sanırım :rolleyes:
delil olarak ileri sürebilirsiniz tabii hakim bunu takdiri delil olarak değerlendirip karar verecektir. ayrıca ztn sizin davanızda senetle ispat zorunluluğu yok 200 ytl den dolayı
Empoze, bir kültürün başka kültür sahiplerine istem dışı olarak kabul ettirilmesidir. Ayrıca, yaptırımı siz uygulayamazsınız.
Düzeltmelerden sonra sorunuza gelince, banka dekontu ve kargo gönderim fişi halihazır delillerinizdir. MSN kayıtlarının elektronik formatını eklerseniz, takdiri delil sayılabilir.
Alıntı:
Stj.Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Empoze, bir kültürün başka kültür sahiplerine istem dışı olarak kabul ettirilmesidir. Ayrıca, yaptırımı siz uygulayamazsınız.
Düzeltmelerden sonra sorunuza gelince, banka dekontu ve kargo gönderim fişi halihazır delillerinizdir. MSN kayıtlarının elektronik formatını eklerseniz, takdiri delil sayılabilir.
Abi sinirli gördüm seni ;)
Davada delil olarak msn kayıtları istenildiğinde yani microsofttan yalnızca şikayetçi olnun kişi ile olan msn kayıtlarımı yoksa tüm kayıtlarmı mahkemeye ulaşır. Eğer tüm kayıtlar çıkartılıyor ise dava ile ilgili olmadığından özel hayatın ihlali değilmidir?
microsoft maalesef konusma loglarını veremıyor bılgısayarda bulunanan msn loglarını degıstırmek mumkun yanı bu yuzden ne kadar kaıdeye alınabılırkı?