Web sitesini yapan firma sitenin şifrelerini vermiyor
Merhaba. Bir dernek için uğraşıyorum. Sorunumu burada açık ve net olarak belirteceğim bilgili olan birisi bana kaynak göstererek yardımcı olursa sevinirim. Bahsi geçen dernek bir firmaya bir meblağ karşılığı web sitesi yaptırmış. 1 yıl daha site derneğe ait faturalanmış. Ben derneğe ücretsiz olarak sitedeki bazı alanları değiştireceğim fakat siteyi yapan firma şifreleri vermiyor yada şifreyi verirsem içeriği silmekle tehtid ediyor. Şahsi düşüncem hizmet edilmiş ve bedeli peşin olarak ödenmiştir. Dernek sitesinin içeriği ile birlikte şifrelerini alma hakkına sahip değilmidir? Sahipse bu hangi yasal yoldan yapılabilir. Yardımcı olursanız sevinirim..
Re: Web sitesini yapan firma sitenin şifrelerini vermiyor
öncelikle şunu belirtmek isterim sitenin domain olarak kimin adına kayıtlı olduğu önemlidir. siteyi yapan eğer kendi adına yaptıysa buna benzer bir örnek yargıtayda 3 yıldır beklemektedir. bilirkişi domain in adına kayıtlı olanın kullanım hakkına sahip olduğunu belirtmiştir şu andaki olayla ilgili aktarabileceğim kısmında bu bakım bunu öğrenmeniz gerekmektedir. dernek adına site yapılmış olabilir ancak kimin adına kayıtlı olduğu önemlidir. domain olayı eğer sorun olarak kalmazsa içerik ve bilgileri sözleşmeye aykırılık yaptıkları gerekçesiyle isteyebilirsiniz bunun için kaynak gösteremeyeceğim ancak istanbulda bununla ilgili bi dava görüldüğünü hatırlıyorum. sanırım 2 yada 3 yıl önceydi dava buna bi bakarsanız yardımı olur sanırım
Re: Web sitesini yapan firma sitenin şifrelerini vermiyor
Alıntı:
Jet rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. Bir dernek için uğraşıyorum. Sorunumu burada açık ve net olarak belirteceğim bilgili olan birisi bana kaynak göstererek yardımcı olursa sevinirim. Bahsi geçen dernek bir firmaya bir meblağ karşılığı web sitesi yaptırmış. 1 yıl daha site derneğe ait faturalanmış. Ben derneğe ücretsiz olarak sitedeki bazı alanları değiştireceğim fakat siteyi yapan firma şifreleri vermiyor yada şifreyi verirsem içeriği silmekle tehtid ediyor. Şahsi düşüncem hizmet edilmiş ve bedeli peşin olarak ödenmiştir. Dernek sitesinin içeriği ile birlikte şifrelerini alma hakkına sahip değilmidir? Sahipse bu hangi yasal yoldan yapılabilir. Yardımcı olursanız sevinirim..
1- Faturada yazan hizmetler nelerdir?
2- Fatura bedeli ne kadardır?
3- Bu talebinizi Dernek ilgili firmaya ilettim mi?