Kredi Kartı Borcu Ve Mal Bildiriminde Bulunumama Ve Hapis Cezası, Hava Alanında Sorun
Merhabalar..:(
3 Ay Önce YurtdiŞina Ciktim.bu Tarİhlerin 6 Ay Oncesinden Itibaren Kredi Karti Borcumu Issizlikten Dolayi Odeyememistim. Yurtdisina Ciktigim Gunlerde Ilgili Bankadan Adresime Ulasamadiklari Ve Bu Nedenden Dolayi Kendileriyle Irtibata Gecmem Gerektigini Bildiren Bir Mail Aldim. Ama Yurtdisinda Olmam Nedeniylede Bankayi Arayamadim.dolayisiyla Bana Ulasmis Bir Icra Ve Mal Bildirimi Tebligati Henuz Elime Gecmedi. Simdi Yurda Geri Donus Yapacagim. Havaalaninda Giriste Bir Sorun Yasarmiyim. Elime Ulasmamis Olmasina Ragmen Mal Bildiriminde Bulunmamadan Dolayi Hakkimda Verilmis Bir Hapis Cezasi Varmidir.havaalaninda Giriste Sorun Yasarmiyim. Ilginiz Icin Simdiden Tesekkurler.
Re: Kredİ Karti Borcu Ve Mal Bİldİrİmİnde Bulunumama Ve Hapİs Cezasi, Hava Alaninda Sorun
Bunu bu verdiğiniz bilgiler ışında bilmenin imkanı yoktur. yurt dışında da olsanız bankanızla irtibata geçin hakkınızda icra takibi başlatılmışsa bankadan sizi ilgili avukata yönlendireceklerdir.
Re: Kredİ Karti Borcu Ve Mal Bİldİrİmİnde Bulunumama Ve Hapİs Cezasi, Hava Alaninda Sorun
Verdıgınız yanıt ıcın tesekkurler.Ama bilmek istedigim birsey var.Elime ulasmamıs, adresime gelmemis bir icra takip dosyası ve / veya mal bildirimi yazısı olmadanda hakkımda mahkumiyet kararı olabilir mi? Birde bir arkadaşım yeni ceza kanununda şimdiye kadar hakkında hiç bir hapis cezası verilmemiş bir kişi hakkında mal bildiriminde bulunmamaktan dolayı hapis cezası verilmediğini söyledi. Bu ne kadar dogru.Teşekkür ederim.Saygılarımla.
mal beyanında bulunmama davalarında icra dosyasındaki ödeme emri bizzat kendinize tebliğ edilmediyse hapis kararı vermiyorlar uygulamada cezaların şahsiliği ilkesi gereği. Dolayısıyla böyle bir karar varsa bile karara itiraz edebilirsiniz. Bir avukat tutup siz ülkeye giriş yapmadan bu hususu hallatmesini talep edin. Muhtemelen tebligatınız muhtara verilmiştir. Muhtarlığınızdan icra dosya numaranızı öğrenerek dosyanıza bakabilirdiniz yurt dışında olmasanız.Bu hususta da avukatınız yardımcı olacaktır.
Re: Kredi Kartı Borcu Ve Mal Bildiriminde Bulunumama Ve Hapis Cezası, Hava Alanında Sorun
Çok TesekkÜrler...saygilar