-
Sözleşme ve tazminat
İyi çalışmalar
ben bir özel eğitim merkezinde fizyoterapist olarak çalışıyorum,iş sözleşmem bu ay bitiyor iş yeri sahipleri benimle şubat ayına kadar sözleşme yapmak istiyorlar ama şubat tan önce çıkarsam tazminat ödemem gerektiğinde bana bir sözleşme imzalatacaklar.
Benim sorum ben şubattan önce çıkmak istesem 15 gün önceden haber verdiğim takdirde tazminat ödemek zorunda kalırmıyım birde askerden çağırırlarsa ve çıkmak zorunda kalırsam tazminat ödemek zorunda kalırmıyım
teşekkürler
-
Re: Sözleşme ve tazminat
bana bir cevap yazabilirseniz sevinirim çünkü iş yerim beni sözleşme konusunda sıkıştırıyor teşekkürler
-
Re: Sözleşme ve tazminat
Belirli süreli sözleşme ile çalışıyorsanzı, sözleşme süresi bitmeden işten ayrılmanzı halinde, bı ayrılma işyerini zarara uğratıyorsa bu zararı işveren kanıtlarsa tazminle sorumlu olursunuz. Ancak bu husus işveren açısından çok kolay değildir. Yani işyerinin sizin ayrılmanıza bağlı olarak zarar ettiğini açacağı bir davada kanıtlaması gerekiyor.
Belirli süreli sözleşmelerde, sözleşmede açık bir hüküm yoksa önceden bildirme yükümlülüğü yoktur. Askerlik nedeniyle işten ayrılma, yasal bir zorunluluk olduğundan bu sizi sıkıntıya sokacak bir durum değildir.
Selamlar.