Hangi Hukuk Fakültesini Tercih Etmeliyim?
merhaba hukukseverler ben bu sene öss sınavına girdim 338.419 puan aldım ea2 basarı sıram 4801 kırıkkalede yasıyorum anne ve babamın ayrı olması ve benim de annemden cok uzakta olmak istememem nedeniyle yasadıgım yere yakın bir üni tercih etmek istedim baslarda kırıkkale hukuk düsünüyordum onun basarı sırası 11binlerde oldugundan dolayı puanımı harcamak istemedim acıkcası bu yüzden ank istiyordum yalnız ankda gelebilecek yer cankaya hukuk burslu cok fazla yorum geldi bu konuda iste bursunu keserler paralı okuyanlar sana ikinci sınıf vatandas muamelesi yaparlar gibi kimisi de özel üni lerin egitimi iyi degil ama burslu oldugundan dolayı o kadar yüksek dediler bunların dısında tercih edince kesin gelecek yerler marmara 9 eylül kocaeli akdeniz anadolu erciyes selcuk kırıkkale erzincan dicle bana lütfen fikir verin burslu hukuk okumak,cankaya üni vs hakkında yardımlarınıza cok ihtiyacım var yerimde olsanız ne yapardınız bir de ist hukuk durumu var gecen sene en son 4800üncü kisiyi almıs gelme ihtimali var yani ama gönlüm ankda ya da kırıkkalede okumaktan yana kafam cok karısık burayı ve yazdıklarınızı takip edecegim ayrıca msn kullanıyorum bana yazarsanız da sevinirim simdiden tesekkür ederim kendinize cici bakın mailim (keske gazi gelseydi de bunların hicbirini düsünmek zorunda olmasaydım onun basarı sırası 3570 cok ama cok zor gelme ihtimali)
Re: Lütfen Birileri Bana Yardımcı Olsun!!
İzmirli olmamdan dolayı 9 Eylül diyeceğim.Mazur görün!!Özel üniveristelerdeki arkadaşlarımızın yorumlarını da dinle orada okumuş olanlar mutlaka vardır.Sanada görüşlerini bildireceklerdir.Saygılar...
Re: Hangi Hukuk Fakültesini Tercih Etmeliyim?
devam zorunluluğu olan birini tercih edebilirsin.
İstanbul üniversitesi mezunuyum ve bunun avantajlarını yıllardır meslek hayatımda görüyorum. Okulumu şiddetle tavsiye ederim. Ama senin şartlarında en iyisi; ankara hukuk fakültesine puanın yetmiyorsa eskişehir hukuk fakültesini yazmandır. Özel üniversitelerde hukuk fakülteleri açılmasına mesleğin kalitesi açısından hep karşı çıkmışımdır. Karar tabiki senindir. Yolun açık olsun.
ben de istanbul üniversitesi'nde öğrenciyim ve okulumu rahatlıkla tavsiye edebilirim. ama istanbul sanırım senin açından çok yüksek bir ihtimal değil. diğer tercihler arasından seçim yaparken de -bence- (tabii imkanların seni çokkkkk fazla zorlamayacaksa) okulların uzak-yakın oluşlarına göre değil kalitelerine göre değerlendirme yapmalısın. bu konu birazcık fedakarlığa değer diye düşünüyorum. çünkü sadece 4yıl gideceğin herhangi bir "yer" değil, hayatına yön verecek ve hayatın boyunca adını taşıyacağın bir okul seçiyorsun.
tercih dönemleri biraz sancılı geçer. herkes birşey söyler, iyice kafalar karışır. sen herkesi dinle ama sonunda kendi içinden geleni yap ;) kolay gelsin :)
merhaba Aslıhan öncelikle Öss başarından dolayı seni tebrik ederim...Bütün arkadaşlarımız şunu biliyorlardır ki meslektekiler daha iyi bilir mezun olduktan sonra fakültenin çok da önemi yok ben Yakın Doğu girişli şu anda Dokuz Eylül'lü olarak her iki üniversiteyi de önerebilirim lakin kendi şehrinde okumak çok büyük avantajdır.Ben bir Denizlili olarak dışarıda okumanın sıkıntısını çok çektimm lütfen iyi düşün...Başarılar dilerimm
Bu soruya en iyi ben cevap veririm diye düşünüyorum.
Ben de tebrik ederim Aslıhan.Ben Çankaya Üni'de burslu olarak hukuk okuyorum.Annenden ayrı kalmak istemiyorsan bence kırıkkale hukuk yaz.Ben çankaya hukuk burslu'yu kazanmadan önce kırıkkale üni kamu yönetimininde okuyordum ve bildiğin gibi kamu ile hukuk bölümlerinde aldığın dersler birbirine benzemekte.Kırıkkale kamu'yu zamanında çok eleştirmiştim öyle ki canıma tak edip çankaya hukuk bursluyu kazandım.Ama inanır mısın geriye dönüp baktığımda kırıkkale'nin eğitiminin çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.Hem devlet üniversitesi olması dolayısıyla öğrencilerinin kapasitesinin daha yüksek olduğunu iddia ediyorum.Hukuku seviyorum diyorsan kırıkkalede kal,sosyal yönden ankarayla istanbullla kıyaslanabilecek bir il değil ama arkadaş ortamını bulursan bu sana dert olmaz.Yolun açık olsun Aslıhan,başarılar dilerim.
kocaeli üniversitesi hukuk fakültesini öneririm bir gör yeter eğitime nak anlarsın
Alıntı:
Aristoteles rumuzlu üyeden alıntı
Bu soruya en iyi ben cevap veririm diye düşünüyorum.
Ben de tebrik ederim Aslıhan.Ben Çankaya Üni'de burslu olarak hukuk okuyorum.Annenden ayrı kalmak istemiyorsan bence kırıkkale hukuk yaz.Ben çankaya hukuk burslu'yu kazanmadan önce kırıkkale üni kamu yönetimininde okuyordum ve bildiğin gibi kamu ile hukuk bölümlerinde aldığın dersler birbirine benzemekte.Kırıkkale kamu'yu zamanında çok eleştirmiştim öyle ki canıma tak edip çankaya hukuk bursluyu kazandım.Ama inanır mısın geriye dönüp baktığımda kırıkkale'nin eğitiminin çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.Hem devlet üniversitesi olması dolayısıyla öğrencilerinin kapasitesinin daha yüksek olduğunu iddia ediyorum.Hukuku seviyorum diyorsan kırıkkalede kal,sosyal yönden ankarayla istanbullla kıyaslanabilecek bir il değil ama arkadaş ortamını bulursan bu sana dert olmaz.Yolun açık olsun Aslıhan,başarılar dilerim.
HEPİNİZE YORUMLARINIZDAN DOLAYI TSK EDİYORUM ARİSTOTELES SORDUGUM SORUNUN EN YAKIN MUHATTABI OLARAK BU SORUYA EN İYİ CVBI BEN VERİRİM DEMEKLE HAKLI BİRSEY SÖYLEMİSSİN YAZDIKLARIN İCİN COK SAGOL BANA GERCEKTEN COK FAYDALI OLDU SANIRIM TERCİHLERİM ANKARA GAZİ ? KIRIKKALE SEKLİNDE OLACAK Kİ BÜYÜK İHTİMALLE ÜCÜNCÜ TERCİHİM KIRIKKALE OLUR GAZİDEN SONRA BİR YER YAZMAM VE KIRIKKALE GELİR YİNE DE DÜSÜNMEK İCİN ZAMANIM VAR BANA VAKİT AYIRDIGIN İCİN ÖNCELİKLE SANA VE SENİN NEZDİNDE DİGER ARKADASLARIMA TSK EDERİM GÖRÜSÜRÜZ CİCİ KALIN!