Ingiltere'de Yasiyorum Istirak Nafakasini Odemezsem Ne Olur
Ben Ingiltere'de yasiyorum ve Turkiye'de ikamet eden esime (cocuk icin) istirak nafakasini odemezsem ne olur. uzerime kayitli hicbirseyim yok ve yurt disinda hayatimi bir ingilizle evli olarak surduruyorum. bu beni dokunulmaz yaparmi. yorumlarinizi ilgiyle bekliyorum saygilar. :rolleyes:
Re: Ingiltere'de Yasiyorum Istirak Nafakasini Odemezsem Ne Olur
Öncelikle vicdansızlık yapmış olursun. Nafakayı kendi kanından çocuğun için ödeyeceksin. O nafaka çocuğunla aranda bir bağ. Bazısına eşine nafaka ödemek ağır gelebilir, anlayabiliyorum. Ama çocuğa ödenen nafaka ağır gelmemeli.
Nafaka alacağı icra yoluyla tahsil edebilir. Nafakayı ödemeyen kişi için hapis kararı çıkarılabilir.
Çocuğun senin için bir anlam ifade et miyorsa, Türkiye'ye ömür boyu dönmeyeceksen ödeme!
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Çocuğun senin için bir anlam ifade et miyorsa, Türkiye'ye ömür boyu dönmeyeceksen ödeme!
Turkiye'ye donerse ne olur? havalanda tutuklanir mi? sadece tatil icin gelirse bir surun yasanir mi? yoksa illa turkiye'de calisirsa mi sorun cikar, veya mali olursa.......
Nafaka ödememekten dolayı açılan ceza davasında mahkeme ceza verilmesine karar verir ise yurda girişte cezanın infazı için yakalanabilirsiniz.
hapis cezasi nekadar olur acaba
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Turkiye'ye sadece tatil icin gelirsem bir sorun yasanir mi? havaalaninda tutuklanir miyim? ve Turkiye'ye girisimi takip etmeleri olasi midir. dava ingiltereye kadar sicrarmi. tesekkurle yorumlariniz icin. saygilar
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Nafaka ödememekten dolayı açılan ceza davasında mahkeme ceza verilmesine karar verir ise yurda girişte cezanın infazı için yakalanabilirsiniz.
Aslında Sayın Admin size yeterli yanıtı vermiş. Evet, çocuğunuza nafaka ödemekten kaçınan bir baba olarak yurda giriş yapmanız halinde yakalanırsınız. Ayrıca ben size uygulanmasını dilediğim yasa maddesini de aktarmak isterim.
MADDE 344.- Nafakaya ilişkin kararların gereğini yerine getirmeyen borçlunun, alacaklının şikayeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra kararın gereği yerine getirilirse, borçlu tahliye edilir.
tesekkur ederim degerli yorumlariniz icin
Alıntı:
evanescence rumuzlu üyeden alıntı
Turkiye'ye sadece tatil icin gelirsem bir sorun yasanir mi? havaalaninda tutuklanir miyim? ve Turkiye'ye girisimi takip etmeleri olasi midir. dava ingiltereye kadar sicrarmi. tesekkurle yorumlariniz icin. saygilar
Alacaklı nafaka yükümlülüğünüzü yerine getirmediğiniz için hakkınızda şikayette bulunmazsa mesele yok.
Bulunursa ve mahkum olursanız yurda girişinizde GBT nizde çıkacağı için sorun yaşarsınız.
Fakat..............
Şimdi siz bu nafakayı niçin ödememeyi düşünüyorsunuz.
Eski eşinize kızıp, çocuğunuzu mu cezalandırıyorsunuz?
Ödeme gücünüz mü yok?
Niçin?
Bana kalırsa bu nafakayı aç kalsanız da ödeyin!