SSK Şikayet Dilekçe Örneği!

Merhaba
Arkadaşlar
Çalıştığım işyerinde Ssk pirimlerim eksik ödendi kıdem azminatı alamadım maaşımı alamadım.Bunu Ssk ya şikayet etmek istiyorum.
Sizden ricam şikayet dilekçesi örneği ve nereye göndermem gerektiği hakkında bilgi rica ediyorum.Şimdiden hepinize teşekkür ederim!

Re: Ssk Şikayet Dilekçe Örneği!

Sn.poetrys,
SSK ya eksik prim ödenmesi nedeniyle müracaat edebilirisiniz. Alamadığınız aylıklar ve kıdem tazminatı için ssk herhangi bir işlem yapmaz. SSK ya yazılacak dilekçenin her hangi bir şekil şartı yoktur. Düz bir kağıda  burada ifade ettiğiniz gibi yazabilirisiniz. Ancak alamadığınız aylık ve kıdem tazminatınız ve ihbar tazminatı için Bölge çalışma müdürlüğüne şikayetinizi belirtir bir müracaatta bulunabilir,yada İş mahkemesine dava açabilirsiniz bunun için uzman bir avukata müracaat etmenizde yarar vardır. 
Bilgi edinmenizi rica eder, sosyal güvenli güzel günler dilerim.

Ssk Şikayet Dilekçe Örneği!

Hocam ilginiz için teşekkür ederim!
Yanlız sizden ricam Ssk dilekçe örneği metin olarak yazarsanız sevinirim.
Ben çalışma bakanlığı için dilekçe örneği internette buldum.Teşekkürler.

Re: Ssk Şikayet Dilekçe Örneği!

Öncelikle  artık  SSK  adında  bir  kuruluş  yok. 2005  yılı  Mayıs  ayından  itibaren  resmi  ismi  SGK(Sosyal  Güvenlik  Kurumu)  olmuştur. SGK' ya  yönelik  yazılı  başvurularda   şekil  serbestisi  esası  vardır. Ayrıca  belirtildiği  gibi  delillerinizin  dilekçeye  eklenmesi  GEREKLİ  değildir. Siz  iddianızı  dilekçede   ileri  sürersiniz. Dilekçeniz  zaten  uzaman  bir   denetim  elemanına  gönderilir.  Şikeyet  ettiğiniz  işyeri   denetlenirken  zaten   denetim  elamanı    mutlaka   sizin  yazılı  ifadenizi  almak  durumundadır. İfade  verme  aşamasında  tüm  delillerinizi  ve  belgelerinizi  sunarsınız. Ayrıca  ilgili  denetim  elemanı  resen  tüm   delilleri  araştırmak   ve  değerlendirmek  durumundadır. Konu  kamu  yararına  ilişkin  olduğu  için  "resen  araştırma"  ilkesi  geçerlidir. Diğer  yandan  tanık  ifadesi  çok  zayıf  bir  delildir. Delil  olarak  başka  somut  bilgi  veya  belgeler  bulmanız  gerekiyor. Dilekçenizde  tebligat  için  adres  ve  telefonunuzu  özenli  ve  doğru  yazın.

Cevap: Ssk Şikayet Dilekçe Örneği!

Alıntı:

poetrys rumuzlu üyeden alıntı

Hocam ilginiz için teşekkür ederim!
Yanlız sizden ricam Ssk dilekçe örneği metin olarak yazarsanız sevinirim.

Hukuki.Net'te dilekçe yardımı verilmemektedir. Avukatınıza danışınız.