Becayiş yapabilmem için ne durumda olmam gerekiyor?
Merhaba, Ben bir üniversitede teknisyen olarak çalışmaktayım. Bir başka şehirde ; bir başka üniversitede benim gibi 657 sayılı kanuna tabi ve aynı hizmet bölgesinde (II. Bölge) bir teknisyenle yer değiştirebilmem için gerekli koşullar nelerdir?
Not:
Asaletlerimiz tasdik edildi.
Ben EML Mobilya ve Dekorasyon mezunuyum;
O EML Makina mezunu;
Ben Teknik Daire Başkanlığı'na bağlı atelyede çalışıyorum;
O Fakülte Labaratuvarında çalışıyor.
Bilgilendirirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
Re: Becayiş yapabilmem için ne durumda olmam gerekiyor?
Güncellemek için yazıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim
hocam bu sayfaya güvenipte pek soru yazmayın derim ben...
doğru düzgün cevap verilmez!
benim de bir sorum olacak 657 ye bağlı 4-b li olarak öğretmenlik yapmaktayım.29 mart 2009 resmi gazetede becayişle ilgili şu ibare geçmektedir;
“Kurum içi yer değişikliği
Ek Madde 3 – Sözleşmeli personelin kurumlar arası yer değişikliği yapılamaz.
Sözleşmeli personelin kurum içi yer değişikliği ise aşağıdaki hallerde Kurumca gerçekleştirilebilir.
a) Kurumun hizmet icapları dikkate alınarak, aynı unvan ve hizmet niteliklerini haiz sözleşmeli personelin kurum içi karşılıklı yer değiştirme talepleri, pozisyonunun vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olmaları şartıyla yerine getirilebilir.
şeklinde yazıyor 'gerçekleştirebilir ' ibaresi yer aldığı için becayiş yapamzsınız bakanlığın takdir yetkisine bağlı deniyor.becayiş yapabilir miyim acaba?yardımcı olursunuz çok teşekkür ederim.
lütfeen yazdığım konu il ilgili çok acil cevap bekliyorum.
Sizin bahsettiğiniz şekilde yer değiştirme pek kolay değil. Devlet Memurları kanununda Karşılıklı olarak yer değiştirme 73 uncu madde de düzenlenmiş olup madde;" (Değişik: 30/5/1974 - KHK/12; Aynen kabul; 15/5/1975 - 1897/1 md.)
Aynı Kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurları, karşılıklı olarak yer değiştirme suretiyle atanmalarını isteyebilirler. Bu isteğin yerine getirilmesi atamaya yetkili amirlerince uygun bulunmasına bağlıdır." şeklindedir.
Yani diyelim tüm şartları taşıdınız yine takdir kurumunuzun amirlerinindir. Uygulamada bu şeklide becayiş yapılması çok zor.
Cevap: Becayiş yapabilmem için ne durumda olmam gerekiyor?
taşrada havalimanında çalışıyorum. ankarada görevli aynı ünvana sahip bir arkadaşımla becayiş dilekçesi verdik. ancak dilekçe makam uygun görmemiştir denilerek reddedildi. becayişin reddi için gerekçe gösterilmesi gerekmiyor mu? dava açmalı mıyım? idari davalarda uzman bir avukat benimle temas edebilir mi? davayı yaşadığım yerde mi yoksa ankarada mı açmalıyım?
çok teşekkürler şimdiden cevaplayanlara....
Cevap: Becayiş yapabilmem için ne durumda olmam gerekiyor?
Davanızı Muğla İdare Mahkemesi'nde açmalısınız....