-
Yolluk Alamıyorum
Merhabalar. 15 Şubat 2006 tarihinde Kayseri'nin Tomarza İlçesi Alakuşak Köyü'nde bulunan Alakuşak İlköğretim Okulu'nda göreve başladım. 2005-2006 Eğitim Öğretim Yılı'nı burada tamamlayıp geçici görevle Eylül 2006'da ilçe merkezindeki bir okula görevlendirildim. 18 Haziran 2007 tarihinde tekrar asıl görev yerim olan Alakuşak İlköğretim Okulu'nda göreve başladım. 4 gün görev yapıp evlilik izni aldım. Ardından Temmuz ayı içerisinde "Eş Durumu"ndan ilçe merkezine tayinim çıktı. Yolluk alamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
NOT: Annemin rahatsızlığı dolayısıyla Kaymakamlık oluruyla Kayseri'ye gidiş geliş yapıyordum.
-
Re: Yolluk Alamıyorum
Yolluk talebinize ne cevap verdiler? Bu bir.İkincisi Harcırah Kanununa göre yolluklar kesin olarak hesaplanamıyacak şekilde ise,avans verilerek görevlendirilmenin yapılması gerekmektedir.İdare mahkemelerinin klasik davalarından olan Harcırahın bırakın peşin ödenmemesini,hakedildiği halde ödenmemesinde idare hep mahkum olmuştur.Önce Harcırah Kanununu okuyun,harcırah talebinde bulunun,olmaz veya ödemeyiz veya ödenek yok türü bir cevap alırsanız bu idari işlemin ilgili Harcırah Kanununa aykırılığı sebebiyle,işlemi yapan makamın bulunduğu ilin bağlı olduğu idare mahkemesine iptal davası açın.Bu konuda yıllar önce açtığım bir davada idarenin "Ödenek Yok" savunmasını mahkeme kabul etmemiş,idarenin Danıştaya yaptığı itiraz danıştayca reddedilmiştir.Kolay gelsin.
Not:Müesses nizam hakkını arayan,hukuk talebinde bulunan memurdan pek hoşlanmaz.Tecrübeme dayanarak söylüyorum.
-
Re: Yolluk Alamıyorum
İkametiniz burda değil ve burada görev yapmadığınız için yolluk hazırlayamam cevabını alıyorum. İlginiz için teşekkürler.