Staj yoklama fişine başkasının yerine imza atmak
Öncelikle herkese merhabalar. Ben sitenize henüz üye oldum ve hukuk fakültesi öğrencisiyim. Bir arkadaşımın sorunu var ve yardımcı olmam için beni aradı fakat pek yardımcı olamadım. Sizin yardımlarınızı bekliyorum, yorumlarınızı öğrenirsem çok sevineceğiz.
Arkadaşım bir yandan öğretmenlik yaparken bir yandan da tezsiz yüksek lisans yapıyordu. Yoklama fişinde staj yaptığı öğretmenin yerine imza atmış ancak zaten bu sınavlar dolayısıyle geçememiş ve kalmış.Yani bir çıkar sağlayamamış, stajı bitmemiş. 2006 nın kasım ayında savcı tarafından ifadesi alınmış ve kendine defalarca otururken, ayakta, sağ ve sol elle imza attırılmış(imza tahlili için) çünkü o anda korkuyla imzanın kendi tarafından atılmadığını söylemiş. O zamandan bu yana başka hiçbir haber ve kağıt gelmemiş ta ki bir hafta öncesine kadar, konuyla ilgili ifade vermek üzere şahidi çağırmışlar ve şahit birebir olarak arkadaşımla aynı ifadeyi vermiş. Mühürlerin sahte olduğu yönünde bir suç duyurusu olmuş ancak mühürler gerçek ve bu mühürü basmaya yetkili kişiler yani okul müdürleri tarafından doğrulanmış, kesinleşmiş. Üniversite avukatıla görüştüklerinde genelde bu davalarda takipsizlik kararı çıktığını ve olası bir durumda arkadaşımın tarafında davranacaklarını, yani işi yokuşa sürmeyeceklerini belirtmişler.
Arkadaşım 6 senedir bir ilçede, dershanede öğretmenlik yapıyor. Daha önce trafikte bile ceza almamış sicili temiz bir öğretmen. Kendisi şu an hapis cezasından çok korkuyor ve bu durumla ilgili örnekleri araştırdığında bir öğrencinin okuldan 1 yıl süreyle uzaklaştırma aldığını öğrenmiş. Birinin davasının da 5 yıl sürüp düştüğünü.
Şimdiden teşekkür ederim. Yorumlarınız çok değerli, eksik gördüğünüz bir nokta veya olaydaki karara etki edebilecek yazmadığım bir bilgi varsa sorarsanız yazarak telafi edebilirim.