Ehliyetsiz arac kullanmanın cezası
Ben 2-3 hafta once ehlıyetımı agız alkolunden kaptırdım haksız yere ..(1 yudum bırayla 1.63 promıl alkol) ... ve gecenlerde tekrar cevırmeye yakalandım ehlıyetımın ıcerde oldugu ıcın ehliyetsiz arac kullanmaktan ceza yedim ... bu ceza 600 ytl bana 222 ytl arac sahıbıne ...
peki bundan sonra yine yakalansam yine aynı ceza mı yazılır yoksa ehlıyetsız arac kullanıp ceza almanın da katlamalı bı uygulaması var mı ...alkollu yakalanma da oldugu gibi...
Re: Ehliyetsiz arac kullanmanın cezası..
Alıntı:
_SiN_ rumuzlu üyeden alıntı
Ben 2-3 hafta once ehlıyetımı agız alkolunden kaptırdım haksız yere ..(1 yudum bırayla 1.63 promıl alkol) ... ve gecenlerde tekrar cevırmeye yakalandım ehlıyetımın ıcerde oldugu ıcın ehliyetsiz arac kullanmaktan ceza yedim ... bu ceza 600 ytl bana 222 ytl arac sahıbıne ...
peki bundan sonra yine yakalansam yine aynı ceza mı yazılır yoksa ehlıyetsız arac kullanıp ceza almanın da katlamalı bı uygulaması var mı ...alkollu yakalanma da oldugu gibi...
Başkalarını kolayca suçlayı vermek çok kolay birşey olsa gerek ki; haksız yere sürücü belgenizi aldırdığınızı söylüyorsunuz. Bence haksız yere değilde, hakkımı aranması gereken yerde, ölçüm yapılırken (ben henüz alkol aldım. sonuç yanlış çıkabilir) uyarısını yapmadan sür belgemi aldırdım, demelisiniz.
Size yapılan işlem 118/7 (Sürücü belgesini geri alınma süresi ,çerisinde araç kullanmak) ve evet tekrar sür. belgesi geri alma süresi içerisinde araç kulllandığınız tesbit edilirse, daha yüksek bir meblağ ile yaptırımla karşılaşırsınız.
Geçmiş olsun, kurallara uyalım, uymayanları uyaralım.