DIGIL rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle İyi Günler diliyorum.Benim sorunum aldığım bir ayıplı hizmet ile ilgili.Olayın detayı aşağıdaki gibidir:
Arabamdaki büyük ve pahalı bir arızayı sanayide bir tamirciye yaptırdım.Tamirden 1ay kadar sonra arıza yine tekrarladı.Malumunuz üzere yapılan işe faturada almadım.Zaten hoş istesenizde adamlarda fatura yok ya.Tabiiki arıza tekrarlayınca ben tamirciye yeniden gittim.Yaparken "1 sene garanti "dediği şeyi şimdi inkar ediyor ve bu senin evhamın bunda birşey yok diyor.Ben başka yerlere(yetkili servis dahil)gösterdim;onlarda evet arızalı diyorlar.
Şimdi ben bu üçkağıtçı adama ne yapabilirim?Ben caydırıcı olması cihetiyle şöyle bir şey tasarladım kafamdan:
İlk önce durumu bildiren ve arabayı teslim alırken parayı ödediğim halde fatura kesmediklerini ayrıca ayıplı hizmet verdiklerinden dolayı itimadım kalmadığını ve paramı geri ödemelerini isteyen bir ihtarnameyi noterden çeksem ne olur?
Aklıma şu geliyor ihtarı alıınca” ben böyle bi araç tamir etmedim” derse ? Veyahut bundan daha kötü olarak "işi yaptığımız halde paramızı hiç ödemedi “diye iftira atarsa (ki bunu rahatlıkla yapabilecek birisi) sonuç ne olur?Buşekilde ona kozmu vermş olurum?Bundan başka ne yapabilirim?Yardımcı olmanızı rica ediyor; yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.