Mehmet66 rumuzlu üyeden alıntı
İyi akşamlar;
Bu sorunun aynısını yaklaşık 7 aydır ben de yaşıyorum. Kiracımla kira aktini yineledikten sonra 3 ay kadar kirayı tam ve zamanında yatırdı. Daha sonra bir kısmını son gün, kalanını da ertsei gün yatırmaya başladı. İki ay kadar önce de evi tahliye edeceğini o ayın kirasını ödemeden bir gün önce belirtti. Fakat araya bir dostumun girmesiyle yapılan ek protokolle kirada % 33 indirirm yaptık ve en az 24 saat önceden geçerli bir neden belirtilmediği sürece - ki bu gecikme üç iş gününü geçmeyecekti - kiranin kontrattaki süre içinde ödeneceğini koşul olarak koyduk. İki ay bu protokole uygun olarak yürürdü ödemeler.
Fakat geçen hafta özel nedenlerden dolayı kiracımın yanına taşınma konusu gündeme gelince bana kabaca bir masraf listesi çıkartarak kiranın 3/4 ünü keseceklerini söylediler ve bunu kesitinin de masraflara karşılık olduğunu belirttiler. Lakin ertesi gün bu beraber kalma işinden karşılıklı rızayla vazgeçerek normal düzene döndüğümüzü birbirimize sözel beyan ettik.
Buna karşın kiranin normal ödeme gününde kiranin yatırılmadığını anlayıca beraber yaşama konusunda bir şans daha verdim. De kesilen paranın kiradan olduğunu ve ayrıca ev masraflarından payıma düşeni benden alacaklarını belirttiler. Ertesi günse paylarına düşen miktarı ödeyeceklerini söylediler. Fakat sabah kendilerine ileti çekip, beraber kalma işnin olmayacağını ve kirayı tam olarak istediğimi yazmama karşın az önce daha önce ödeyeceklerini söyledikleri miktarın yatırırldığını öğrendim.
Bu durumda ne yapabilirim?