Miras davası, ev ihalede satılmazsa nolur?
mirasçılar arasında anlaşmazlık var. dava açıldı keşfe gidildi ev ihale edildi. bildiğim kadarıyla belli periyodda bir kaç kez ihale edilip fiyatı düşürülüyor. ya hala hiç bir alacaklı çıkmazsa noluyor arkadaşlar bieln var mı acaba? bir de ihalede fiyat %40 a kadar mı düşürülüyor en sonunda?
Re: Miras davası, ev ihalede satılmazsa nolur?
İlk seferde keşif bedelinin %75'i, ikinci seferde %40'ı üzerinden ihale yapılır.
İlk ihalede teklif vermeden ikinci ihalenin beklendiği durumlar olur.
En çok veren alır.
Alıntı:
yukku rumuzlu üyeden alıntı
mirasçılar arasında anlaşmazlık var. dava açıldı keşfe gidildi ev ihale edildi. bildiğim kadarıyla belli periyodda bir kaç kez ihale edilip fiyatı düşürülüyor. ya hala hiç bir alacaklı çıkmazsa noluyor arkadaşlar bieln var mı acaba? bir de ihalede fiyat %40 a kadar mı düşürülüyor en sonunda?
İşte sorumda burda diyelim ki ikinci ihaledede hiç teklif veren yok. Almak isteyen yok. O zaman ne olur?
Madem bu kadar kelepir, siz alın veya alacak birini bulun.
Alıntı:
İşte sorumda burda diyelim ki ikinci ihaledede hiç teklif veren yok. Almak isteyen yok. O zaman ne olur?
Yalnız bu da hukuki bir cevap olmamış. Ben kişisel görüşlerinizi sormadım. kimse almadığında hukukun öngördüğü yolun ne olduğunu sormuştum???
2004 sayılı İİK'nun 129. maddesine göre(Değişik:9.11.1988-3494/20 md.)
.............................Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa SATIŞ TALEBİ DÜŞER.
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
2004 sayılı İİK'nun 129. maddesine göre(Değişik:9.11.1988-3494/20 md.)
.............................Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa SATIŞ TALEBİ DÜŞER.
Yani? Hukuk çözümsüzlük mü öngörüyor? Miras nasıl paylaşılacak talep düşerse?
Alıntı:
Yani? Hukuk çözümsüzlük mü öngörüyor? Miras nasıl paylaşılacak talep düşerse?
Siz ne yapılmasını bekliyorsunuz? Öneriniz nedir?
Açık arttırmaya %30, %20, %10'a düşürerek devam mı etmeli?
Bu durumda siz mağdur olmaz mısınız?
Eğer açık arttırmaya üçüncü kişiler de katılıyorsa 100 liralık mala 40 lira veren biri mutlaka çıkar.
Alıntı:
ma_cera rumuzlu üyeden alıntı
Eğer açık arttırmaya üçüncü kişiler de katılıyorsa 100 liralık mala 40 lira veren biri mutlaka çıkar.
işte bu bir ihtimal. diğer ihtimalde 5 liraya bile ihale edilse alıcı çıkmaması ihtimali değilmidir? o yüzden ihtimaller üzerine konuşmayalım. bence 1 yıl sonra tekrar ihale edilmek üzere devlet ev üzerine ipotek koyar veya devletin x kurumunun mülkiyetine geçmek üzere %40 bedel mirasçıların hesabına yatırılır gibi bir kanun var olmalı
Alıntı:
ma_cera rumuzlu üyeden alıntı
İlk seferde keşif bedelinin %75'i, En çok veren alır.
Anlamadım