-
Ticari dava mıdır?
Memur Mert maliki oldugu apartman dairesini isyeri olarak kullanılmak uzere tacir Tahsin Taş'a kiralamıştır.Tahsin Taş son iki aylık kira parasını ödememiştir.
SORU-Kira alacagına ilişkin dava ticari dava mıdır?
Yardımcı olursanız sevinirim yarın sınavım var:)
Şimdiden tesekkürler..
-
Re: Ticari dava mıdır?
Türk Ticaret Kanunu'nun 21/2. maddesine göre, taraflardan yalnız biri için ticari nitelikte olan sözleşmeler, kanunda aksine bir hüküm olmadıkça, diğeri için de ticari iş sayılır.
Ancak TTK 4/1. maddeye göre, bu kira sözleşmesinden doğan kira alacağına ilişkin dava, bu sözleşmenin taraflarının ikisi de tacir olmadığından, biri tacir olduğundan, ticari dava değildir.
-
Oncelıkle tesekkurler. Bende oyle dusunmustum ancak ''bır tıcarı ısletmeyle ılgılı davalar tıcarı davadır'' seklınde bır ıbare vardı ınternette bu kafamı karıstırdı. Oncelıkle bu dogru mudur? (ben boyle birsey ogrenmedım) Bu dogruysa burdakı kıra alacagı ısletmeyle ılgılı degıl mıdır? Degılse buna neye gore karar verıyoruz?
-
Sn Başak Şahinin de belirttiği gibi nisbi ticari tavalarda her iki tarafında tacir olması ve yine her iki tarafında ticari işletmesi ile ilgili olması gerekir.
Eğer ki akdin feshi ile birlikte kira alacağı davası açılmışsa burda görevli Sulh hukuk mahkemesi olacaktır.