Satın aldığım bilgisayar çalıntı çıktı
Bir bilgisayarcıdan laptop satın aldım.Kendisi getirip dükkanımda bana teslim etti.O sırada cebimde yeteri kadar para olmadığından dükkanda bulunan bir arkadaşımdan bor ç para alarak parayı tamamladım ve kendisine verdim.Kendisiyle sürekli ticaret yaptığım için her hangi bir belge de almadım.Daha sonra bilgisayarın çalıntı olduğu ortaya çıktı .Satın aldığım kişide ,satmadığını iddia ediyor.Parayı aldığım kişi olayı gördü ve şahitlik edecek.Savcıda beni hırsızlıkla suçluyor.Bu işten nasıl kurtulabilirim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Re: Satın aldığım bilgisayar çalıntı çıktı
Bilgisayarcı dediğiniz kişi bir bilgisayar mağazasında mı çalışıyor? Yoksa yalnızca bilgisayar mı alıp satıyor? Bu husus iyiniyetiniz açısından önem arz etmektedir.
Bilgisayar satan bir dükkanın sahibi.Biz sürekli olarak alış veriş yapıyoruz.O benden alıyordu ,bende ondan.Zaten o yüzden belge isteme geregi duymadım.
Görünürde bu kişinin bilgisayar satıcısı olması, sizin kötüniyetinizin olmadığı sonucu doğuracaktır. İşlemlerin avukatınız tarafından yürütülmesi şiddetle tavsiye edilir.
:) Daha açık bir bilgi alabilirmiyim