Anlaşmalı boşanmada dava çekilirse dosyayı eşim alabilir mi?
eşimle anlaşmalı boşanma için baş vurduk dava için gün bekliyoruz 1 yıldır evliiz ve 2 aydır ayrı yerlede ikamet ediyoruz tüm malları paylaştık ve herkez alcıgını aldı ve ailelerimizin yanına döndük fakat eşim 2 gün önce beni arayıp para talep etti vermeyince davayı geri çekerim diye tehtid etti yaptıgımız mal protokolü dava dosyasının içinde herşeyi aldıgını ve iki aydır ayrı oldugumuz orada yazıyor ve bende örnegi yokdava günüde belli degil eşim dosyayı alırsa bunları naıl ıspatlarım davacı eşim ayrıca çoçugumuzu aldırmış 3 aylık hamileydi ve bundan benim haberim yok babanın rızası olmadan bunu nasıl yapabilir bu dava doyasında yer almıyor ama eşimin kan tahlileri var hamile olduguna dair lütfen yardımcı olun
Re: anlaşmalı boşanmada dava çekilirse dosyayı eşim alabilirmi
Anlaşmalı boşanma dosyasında o belgelerin olması yeterli değil. Hakim her iki tarafa da anlaşmalı boşanmayı kabul edip etmediğini zaten soracaktır. İlk celsede taraflardan biri kabul etmiyorum derse, diğer taraf çekişmeli boşanma olarak devam edebilir.
Bu durumda boşanabilmek için karşı tarafın boşanmaya neden olacak kusurunu ortaya koymanız gerekir.
Re: anlaşmalı boşanmada dava çekilirse dosyayı eşim alabilirmi
ama ben ona ayit olan herşeyi ona verdim fazlasıyla bunun tek delili o evrak davayı çekip evragı alabilirmi