Evdeki hasar ve Kiracının evden (evsahibinin ben geliyorum diyerek) çıkartılması
Merhaba,
Ben 3 yıldır oturduğum evden ev sahibimin "bu sene emekli oldum ve evime geri dönüyorum" demesi üzerine çıktım. (3 yıldır kira arttırma dönemlerinde aynı şeyi yaptı). Çıkmadan önce kendisinden noterden bir ihbarname göndermesini istedim fakat kabul etmedi. (telefon kayıtları elimde var, Kapıcımız da şahit) Anahtarları ev sahibi şehir dışında olduğu için kapıcıya teslim ederek evi boşalltım.
Ben evi boyatarak çıktım ancak ev sahibi boyayı begenmemiş ve evde zarar olduğunu söylüyor ve bunun tazminini istiyor. Son ayın kirasını ödemedim ve ev sahibime depozitodan düşmesini belirttim. kalan depozitomu da verilen zarar yüzünden iade etmeyeceğini belirtti.
1. Bu zarar tazmini konusunda ne yapabilirim?
2. Ev sahibi evi tekrar kiraya veriyor, elimde belge olmadığı halde dava açabilirmiyim? (Tek şahidim ev sahibinin de sürekli kendisinden bana haber gönderdiği bina görevlimiz)
Teşekkür ederim
Re: Evdeki hasar ve Kiracının evden (evsahibinin ben geliyorum diyerek) çıkartılması
Depozito kiraya mahsup edilemez. Kirayı ödemeli, ardından depozitoyu geri almalısınız.
İhtiyaç nedeniyle tahliye davası neticesinde çıkmadığınız için ev sahibi dilediğine kiraya verebilir. İhtiyaç nedeniyle tahliye davası sonucunda tahliye edilen ev 3 yıl kiraya verilemez.