Almanyada Evlenme İşlemleri
Selam öncelikle, ben üniversite icin almanyaya akrabamin garantor olmasi aracaligiyla geldim ve 8 aydir üniversitenin almanca kursuna gidiyorum su an almanyada egitimime devam etmekteyim merak ettigim bir kac soru var yardimci olursaniz sevinirim.
1-) Almanyada bir alman vatandasiyla yada türk vatandasi olan biriyle evlenince oturum alma süresi arasinda fark varmi varsa bu süre ne kadar? (benim cevremden duydugum kadariyla kesin olmayan bilgiler söyle alman vatandasiyla evlenirsen normal sartlarda 2 sene ayni cati altinda evli kalman gerekiyor oturum alabilmek icin, Türk vatandasi ile evlilik yapinca bu süre 3 yada 5 sene oluyormus?)
2-) Bir alman vatandasi ile yada türk vatandasi ile evlilik yapinca türk vatandasi olan kisiye zorluk cikariliyormus bu dogrumu yasalar yonunden? Örnek vermek gerekirse Türk vatandasi olan kisi evlenmek isteyince 3 aylik maas bodrosu aylik masraflari karsilacigini gosteren belgeler devletten yardim aliyormu gibi bir cok arastirma yapiliyormus, ankaraya gidip evlenmesi gibi bana inandirici gelmeyen seyler soylendi ama alman vatandasi olan biriyle evlilik yapildigi zaman hic bir zorluk cekilmiyormus daha fazla hakkinin ve evlenen kisi icin arti yararlarinin oldugu yasalar yonunden yada tecrubelerinize göre dogrumu ?
3-) Benim icinde bulundugum sartlar göz onune alinarak üniversite öğrencisi olmam, garantör (masraflarimin bir kisi tarafindan karsilanmasi) aracaligi almanyaya gelip su an almanyada yasiyor olmam goz onune alinarak su an bir evlilik yapmak istesem hangi belgelere ihtiyacim olucak ve bu belgeler evlencegim insanin alman yada türk vatandasi olmasina göre degisirmi.
İyi Günler...
Re: Almanyada Evlenme İslemleri
Kardeş konuyla alakalı değil ama bende almanya ya gelmek istiyorum ünv. mezunuyum akrabalarımda orda 1. dereceden değil ama..Bana özel mesaj atabilir misin msn den konuşalım..Bu arada benimde bir evlilik durumum var Almanya ya gelebilmek için ama bu son çare...
selam
Artik türk veya sonradan olma alman vatandasi arasinda fark yok . dogustan alman olman gerek :-) senin süresiz oturumun alman vatandasi birisiyle nikah kiyarsan 3 sene sonra alabiliyorsun ama oda esin veya sen 8 saat calisiyorsan . yoksa süresiz vize yok.
vize hakkında sizinle mutlaka irtibata geçmem gerek.yardımcı olursanız çok sevinirim!mail adresim deniz7 @ mynet.com