Tahliye Taahhütnamesine itiraz süresi
Merhaba,
Satın almış olduğum evde oturan kiracı daha önceki ev sahibine adi kağıt üzerine bir tahliye taahhütnamesi imzalamış. Tahliye taahhütnamesi gerekli şartları içeriyori. Kira kontratından 1 ay sonrasının tarihini taşıyor ve tahliye tarihide bulunuyor. Tek çekincem taahhüdün noterde yapılmamış olması. Bu taahhüde dayanarak kiracıya dava açsam, taahhüde itiraz süresi ne kadardır acaba? Adi imzalı kağıda itiraz ettiğinde sanırım bir sonuç alamıyorum. Şimdiden teşekkürler
Koray ÜNAL
Re: Tahliye Taahhütnamesine itiraz süresi
Merhabalar,
Soruma yanıt alamdım kimseden. Yardımcı olursanız gerçekten çok mutlu olurum.
Re: Tahliye Taahhütnamesine itiraz süresi
Alıntı:
Korayunal rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Satın almış olduğum evde oturan kiracı daha önceki ev sahibine adi kağıt üzerine bir tahliye taahhütnamesi imzalamış. Tahliye taahhütnamesi gerekli şartları içeriyori. Kira kontratından 1 ay sonrasının tarihini taşıyor ve tahliye tarihide bulunuyor. Tek çekincem taahhüdün noterde yapılmamış olması. Bu taahhüde dayanarak kiracıya dava açsam, taahhüde itiraz süresi ne kadardır acaba? Adi imzalı kağıda itiraz ettiğinde sanırım bir sonuç alamıyorum. Şimdiden teşekkürler
Koray ÜNAL
İtirazı ancak imzaya olabilir. İmza tetkikine gider.
Sorunuz da anlamsız. Dava açacaksınız. Davanın ilk celsesine gelecek, savunmasını yapacak. Dolayısıyla itiraz süresi diye birşey yok. Taahhütte yazan tahliye tarihinden sonra 1 ay içince dava açmanız lazım. Davayı ne güne verirlerse, kısmet meselesi. 1 ağustos-5 eylül arası adli tatil.