-
Senet Borcu
Merhaba
Kardeşim ve 3 ortağı 26/02/2006 tarihinde bir şirket kurdular. Fakat anlaşamadılar ve 2 ay sonra ortaklıkları bozuldu. Noter satışı ile diğer 3 kişi ortaklıktan ayrıldı.Ben girdim ortak olarak.Fakat hala ticaret sicilden işlemi yaptırmadık. Yani şirket hala ilk 4 ortağın üzerine görünüyor ticaret sicilde. Gelelim esas konuya. Şirketi tamamen ben idare ediyordum. Mal alıp satıyorum vs. Son işimde 13,420 ytl.lik mal aldım.Borcuma karşılık olarak 22/06/2007 tarihine senet verdim.Senette borçlu kısmında benim adım yazıyor fakat şirket kaşesinide vurdum ve üstüne imza attım. Fakat işlerim bozulunca ödeyemedim. Firma sahipleri birkaç kez aradılar ama ben zaman uzatmak isteyince senedi avukata vermişler. Avukat beni aradı 5/7/2007 tarihinde ve senedin protesto olduğunu ödemezsem 9/7/2007 tarihinde işleme koyacağını belirtti. İşleme koyduğu zaman ne olur. ? Herhangi bir mal varlığım vs. yok. Senette iş adresi yazılı fakat şu an şirket faaliyette değil ve o adres boş. Ev adresimi bilmiyorlar öğrenip evime haciz işlemi yapabilirler mi ?Senet için taksit yapılabilirmi ? Borç tutarı kaç liraya yükselir ? Ticaret sicile göre benim yetkim olmadığı için kaşe üzerine imza attığım için problem olur mu ?Ve ne gibi kanuni yaptırımları olur ? Ben ödememe taraftarı değilim.Fakat şu an için ödeme imkanım yok. Tahmin ediyorum bu ay sonu gibi o miktarda param olur. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
-
Re: senet borcu
Bu borcu şirket işleri için yaptıysanız bunu şirketteki diğer ortaklarınızla konuştunuz mu? Bu harcamanın şirket için yapıldığını ispatlayacak belgeleriniz var mı? Hisse devrine ilişkin aranızda yazılı belge var mı? Bu hususların cevabını verirseniz size yardımcı olmaya çalışırım
-
Bu borcun sebebi aldığım ticari mal bedelidir. Bu malıda satıp diğer borçlara kullandım. Diğer şirket ortaklarının haberi yok. Çünkü şirketi tamamen ben idare ediyordum. Şirket hisse devrine ait noter satış sözleşmeleri mevcut.
-
Bu durumda şahsınızın mal varlığında zenginleşme mevcut değildir. Bu durumda şirketin mallarına sadece haciz konulabilir. Şahsi kefaletiniz yoksa evinizi taşımanıza gerek yok. Borçlu firmayla anlaşmaya varıp bir protokol yapabilirsiniz. Borcu sizin ödeyebileceğiniz şekilde taksitlendirmeyi teklif edin. Ancak son taksit ödeninceye kadar faiz işlemeye devam eder.
-
Fakat senedin borçlu kısmında benim adım ve soyadım yazıyor, imza kısmında şirketin kaşesi var. Yine de bana şahsi haciz gelebilirmi ? Ayrıca ne gibi yaptırımlar olur ? Hapis cezası alırmıyım ? Gecikme faizi ne kadar olur ? Teşekkür ederim.
-
Tayfun bey merhaba
DÖB rumuzlu avukat arkadaş sorunumu çözemedi
Cevap vermiyor.
Sizdn rica etsem yardımcı olurmusunuz.
Saygılarımla
-
Esin hanım merhaba
Siz ne önerirsiniz ?
Saygılar
-
Doğrusu sitemizdeki tüm avukat arkadaşların isminide belirtseniz sonuç değişmez. Herşeyden önce forumlarda araştırma yapmanız gerekmektedir. Bu forumlarda icra takibinde ne olur, neler haczedilir, neler haczedilmez, nerelere hacze gelirler, senet üzerinde kaşe ile atılan imza ne anlama gelir , şirketi temsile yetki varmıdır, icra takibinde taksit gibi kavramlar ile araştırma yaptığınızda emin olun okuyacağınız yüzlerce metin olacaktır