Belirli süreli sözleşme-eğitim giderleri
Merhabalar,
3 ay önce belirli süreli iş sözleşmesi imzaladım.(2 yıl süreli). Sözleşmem gereği kendi isteğimle feshetmem halinde işverenin yurtiçi/yurtdışı eğitimler için doğrudan/dolaylı yaptığı/ yapacağı 20000 dolarlık eğitim masrafını ilk yazılı talebi üzerine derhal ödemeyi kabul ve taahüt ediyorum. Cezai şartı eğitim giderlerine bağlamışlar fakat bize verilen eğitim 2 aylık bir eğitim olup sadece şirket içi çalışanlar tarafından verilmiştir.Ve eğitim süresi boyunca maaşlarımız yatırılmış olup deneme süresi eğitim ile geçirilmiştir.
*Eğitim giderlerini kanıtlayabilirler çünkü kayda aldılar. Şirket çalışanları bu eğitim için ücret almışlar. kısacası herşey aleyhimde gözüküyor.
*yurtdışı eğitim vermediler
*yargıtay son yıllarda cezai şartın eğitime bağlanması durumunda işvereni haklı bulmaktadır diye araştırmalarım oldu.
Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.Çok mutsuzum ve haksız yere bu sözleşme bedelini ödemek istemiyorum.
Re: belirli süreli sözleşme-eğitim giderleri
Bu konu formlarımızda çok tartışıldı. Biraz araştırırsanız cevabı bulacaksınız.
Re: belirli süreli sözleşme-eğitim giderleri
2 ay eğitim almışsınız,eğitim süresince maaşınızı almışsınız,eğitim bitmiş,aldığınız eğitim sizin bilgi seviye ve kalitenizde bir artışa neden olmuş,alabileceğiniz eğitim kalmamış,artık ayrılıp daha iyi şartlarda yeni bir iş bulabilecek duruma gelmişsiniz.Sizi bu duruma getirmek için işveren yaptığı masrafları geri isteme hakkını kullanması durumunda ''haksız yere bu sözleşme bedelini ödemek istemiyorum'' diyorsunuz.
20000usd değil belki ama eğitiminiz için belgelediği tüm masrafları almak işverenin hakkı olur budurumda.
saygılar.
Re: Belirli süreli sözleşme-eğitim giderleri
Teşekkür ederim,
Bir sorum daha olacaktı; eğitim giderleri dediğimiz durum bir bilirkişi tarafından mahkemece mi tespit edilir?, yoksa belgelediği her eğitim giderini şirket mahkeme yoluyla benden doğrudan tahsil edebilir mi? Bu arada haksız yere derken ''eğitimin bir apartman dairesinde sadece şirket içine yönelik olması ve sektörün içeriği yanında devede kulak kalmasını kastetmişidim''. Kısacası bu bilgi ile ancak şirket içinde çalışabilirim sektörde çalışmamın mümkün olduğunu düşünmüyorum.
İlginize teşekkür ederim.