Boşanma davasında hakaret ve iftira
Boşanma davam sırasında davacı olan karım akıl almaz iftiralarda bulundu. Avukatı da bunları kendi dilekçesine yazdı. Ancak bu konularda ne şahit gösterebildiler, ne de bir kanıt sundular.
Boşanma davası sona red kararı ile sonuçlandı. Nafaka almaya devam etmek için temyize gönderdiler. Ancak yine o hakaret ve iftiralara dair kanıt yok, tanık yok dava dosyasında.
Davacı cahil olabilir, ama avukatın vazifesi onun söylediklerine dayanarak kanıtlanabilecek iddiaları dava dosyasına taşımak değil mi?
Avukatın ve davacı karımın benim kişilik haklarıma yönelik saldırılarından dolayı cezalandırılmalarını istiyorum. Bundan sonra çamur at izi kalsın mantığıyla hareket etmesinler diye.
1. Avukatı baroya şikayet edebilir miyim? Neye dayanarak şikayet etmeliyim?
(avukatım benim dilekçemi hazırlarken "aman bunu yazmayalım sonra ispatlayamazsak beni baroya şikayet ederler" diyordu. Ama karşı tarafın avukatının benzer davranışlarını şikayet etmek isteyince de "aram bozulmasın" diye pek yanaşmıyor. Bu yüzden burada soruyorum.)
2. Bu kişilik haklarıma saldırı, hakaret ve iftiralardan dolayı karım ve avukatı hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunabilir miyim? Prosedür nedir?
3. Manevi tazminat davası açabilir miyim? İspatlayamadıkları iftiralar yüzünden tazminata hak kazanır mıyım?
4. Başka yapabileceğim şey var mı?
2.
Cevap: Boşanma davasında hakaret ve iftira
Alıntı:
jarkin rumuzlu üyeden alıntı
1. Avukatı baroya şikayet edebilir miyim? Neye dayanarak şikayet etmeliyim?
(avukatım benim dilekçemi hazırlarken "aman bunu yazmayalım sonra ispatlayamazsak beni baroya şikayet ederler" diyordu. Ama karşı tarafın avukatının benzer davranışlarını şikayet etmek isteyince de "aram bozulmasın" diye pek yanaşmıyor. Bu yüzden burada soruyorum.)
Böyle birşey yapılabiliyor mu gerçekten? dilekçede yazılanlar ispatlanamadığı yada yalan,iftira,kurmaca olduğu kanıtlandığı takdirde karşı tarafın avukatını baroya şikayet edebilme hakkımız varmı?