Anlasmali bosanma ve temyiz
Selamlar. Esim ve ben yurtdisinda bulundugumuzdan Turkiyedeki avukatlarimiza velayet verip anlasmali olarak 24 mart 2007 de bosandik.İki kizimin velayetinide ben aldim. Ancak bosanma karari kesinlesmeden esim bosanma karari kesinlesmeden temyiz ettirdi.Anlasmali olarak onceden kabul ettigi bosanma temyizde bosanmami engellermi bosanma redmi olur ve ne kadar surede temyizden geri doner bosanmamiz. saygilarimla...
Re: Anlasmali bosanma ve temyiz
Temyizden dönüşü aylar sürebilir. Dava dosyasının numarasıyla www.yargitay.gov.tr adresinden dosya sorgulama kısmına girip dosyanızın durumuna bakabilirsiniz. (Hangi tarihte gelmiş, sonuçlanmış mı? vs) Boşanma davalarına 2. hukuk dairesi bakıyor.
denedim ama bulunamadi diyor yardimci olursaniz sevinirim.
T.C CIHANBEYLI ASLIYE HUKUK MAHKEMESI
ESAS NO 2006/698
KARAR NO 2007/136
AILE MAHKEMESI SIFATI ILE
Dair taraf vekillerinin yuzlerine karsi yasa yolu acik olmak uzere verilen karar acikca okunup usulen anlatildi davanin kabulune taraflarin bosanmalarina vs.vs
BOYLE BI DOSYA BULUNAMADI DIYOR NASIL OGRENEBILIRIM
acaba dosya bulunamadina gore karar temyiz edilmemis olabilrmi lutfen yardimci olursanz sevinirim
Size temyiz dilekçesi tebliğ edildi mi?
avukatimla en son konustugumda temyiz etmeleri icin son gunleri oldugunu soylemisti ve aksam 5 e kadar temyiz etmezlerse bosanmanin kesinlesecegini soyledi.Aksam tekrar avukatimi aradigimda temyiz etmisler dedi ve temyizden gelecek olan karari beklememiz gerektigini soyledi. Ben yurtdisinda oldugum icin vekelatimde avukatimda oldugu icin bana teblig yapilmasina gerek olmadigini soylemisti benim yerime avukatim almis tebligi bu gecerlimidir acaba ve ayrica kafam karistigi icin adliye kalemini aradim ve davamin ne durumda olduguna dair bilgi istedim bana verdikleri cevap avukatinizdan izinsiz bana bilgi veremiceklerini ancak avukatimi davadan feragat edersem bilgi verebileceklerini soylediler. Ben davamin aslini temyiz edilip edilmedigini nasil ogrenebilirim. yardiminiz icin tesekkurler...
Avukatınızdan öğreneceksiniz.
Avukatim 3 ay once temyiz edildigini soyledi fakat yargitay da dosyama ait hic bi bilgi bulunmamaktadir. diyelimki temyiz edildi. Yargitayda onceki mahkemenin vermis oldugu bosanma karari bozulma ihtimali nedir cunku ilk basda anlasmali olarak bosanmayi kabul etmisti eski esimin vekaleten avukati. saygilarimla...
Avukat'ınıza ulaşamıyor musunuz?
3 ay önce temyiz edilmiş olsa bile"dosya sorgulama" da görünmeyebilir.
Mahkeme Kaleminin size bilgi vermemesinin yasal dayanağı yok.
Vekile verilen bilgi asile kuşkusuz verilecektir.
En doyurucu açıklamayı size Avukat'ınız yapacaktır.