Ruhsatsız Silah Taşımaktan 6000 YTL Ceza Aldım
Merhabalar, 2004 yıılnda vefat eden emekli asker olan babamdan kalan silahı annem bana getirirken bavulda deniz otobüsü güvenliği tarafından tespit edimiş. Daha sonra karakol ve savcılık işlemlerinden sonra 21 Haziran 2007 deki mahkemede hakim 10 ay hapis karşılığı 6000 ytl para cezası hükmüne karar vermiş. Biz de hemen temyiz dilekçesi verdik. Ben de halen görevde olan bir askeri personelim hakime niyetimizin silahı üzerimize almak olduğunu belirtmemize rağmen böyle ağır bir ceza uygun görüldü. Bundan sonrası için bu temyiz sürecinde neler yapılabilir bu cezanın iptali veya düşürülmesi için,
Saygılarımla
Re: Ruhsatsiz Sİlah TaŞimaktan 6000 Ytl Ceza Aldim
Alıntı:
diverman2007 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar, 2004 yıılnda vefat eden emekli asker olan babamdan kalan silahı annem bana getirirken bavulda deniz otobüsü güvenliği tarafından tespit edimiş. Daha sonra karakol ve savcılık işlemlerinden sonra 21 Haziran 2007 deki mahkemede hakim 10 ay hapis karşılığı 6000 ytl para cezası hükmüne karar vermiş. Biz de hemen temyiz dilekçesi verdik. Ben de halen görevde olan bir askeri personelim hakime niyetimizin silahı üzerimize almak olduğunu belirtmemize rağmen böyle ağır bir ceza uygun görüldü. Bundan sonrası için bu temyiz sürecinde neler yapılabilir bu cezanın iptali veya düşürülmesi için,
Saygılarımla
gerekeni yapmışsınız , gerekli olan savunmayıda yaptıysanız elden gelen beklemek, bildiğim kadarıyla . Temyizden sonra tekrar temyiz hakkınız olmalı aleyhenize bir durumda tekrar yollayın.
Re: Ruhsatsız Silah Taşımaktan 6000 YTL Ceza Aldım
Alıntı:
diverman2007 rumuzlu üyeden alıntı
Saygılarımla
Silah annenizin üzerşinde yakalanmış anladığım kadarıyla. Mülki amirden bir izin belgesi alması gerekirdi taşıyabilmesi için. Bulundurma ruhsatnında annenizin üzerine ollduğunu varsayıyorum. Ayrıca şarjörün silaha takılı olup olmayışı, ve mermi yatağına merminin sürülü olup olmaması durumu değiştirebilecek şeylerdir,
Hayırlısı neyse o olsun...
Re: Ruhsatsız Silah Taşımaktan 6000 YTL Ceza Aldım
Syn ilgili bu durumda anneniz 6136 SKM muhalefet etmiş bunun geri dönüşü pek mümkün degil temyizden dönecegini pek zannetmiyorum ama tabikki Avukat arkadaşlar bu konuda daha yetkili ama bi GBT ci olarak şunu söyleyebilirim annenizin sicili bozuldu.