-
Tüketici Kredisi
İYİ GÜNLER bir bankadan 1999 yılında tüketici kredisi almıştım.
Çeşitli nedenlerden dolayı borcumun tamamını ödeyemedim. ve borcum hukuğa devroldu. ben ana parayı ödedeğim zaman faizin (temerrüt) duracağını zannediyordum. fakat yatırdığım paraların hepsini ana para olarak banka hesaba kaydetmedeği için (masraflara - vekalet ücretleri-icra masrafları vs.) bu borç 2004 yılına kadar artarak devam etmiş. Kefilime mal beyanı davası açılmış ve geçen haftada evine giderek 2 adet TV haciz edilmiş ve mal kaldırılmış. benim borcum bu TV lerin ücretini karşılamamakta. ve mal beyanı davasından kefilimin cezası kesinleşmiş durumda. Benim sorum hem mal beyanı cezası hem de haciz aynı anda olur mu ? birde ben bu borcumdan dolayı ödediğim paraların hepsi ana borca girmediği için sürekli ödememe rağmen boç hiç bitmiyor. Kefilim zor durumda. avukat yardımcı olmuyor. Mal beyanı cezasından dolayı ve en son yapılan icradan dolayı.
-
Sayın pırılıcık, alacaklı, aldığı paralar BK 84. madde gereğince önce faiz ve masraflara mahsup edebilir. Bu nedenle ana para halen durmakta ve faiz çalışmakta.
Borcun tamamını ödemeden, kefilinizin de Mal Beyanı cezasından kurtulması mümkün değil. Haciz ve ceza aynı anda olur
-
benim bu borcumu taksitlendirmem mümkün değilmi acaba. toplam tutarı ödeyemiyorum başka türlü. taksitlendirme yapılırsa mal beyanı cezası ve icra kalkarmı, ödeme günlerime sadık kalırsam.
teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı.
-
hem icra ceza (mal beyanında bulunmama) davası hemde haciz bir arada bulunabilir . ancak yargıtay bazı kararlarında takibe ihtiyati hacizle başlanmış ve borcu karşılayacak tutarda mal haczedilmiş ise mal beyanında bulunmama suçundan yargılanmayacağına yönelik kararlar verdi geçmiş zamanlarda.
Borcunuzu taksitlendirmeniz ancak alacaklı banka veya avukatı ile anlaşarak mümkündür. Fikrimce banka ile bankanın hukuk servisi ile görüşün, BK 84 madde uygulanmaksızın anlaşma imkanını zorlayın
zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.