-
Kiracının tahliyesi
İyi günler. Şimdiden cevap verecek herkese çok teşekkür ederim.
Sorunum şu değerli arkadaşlar; önümüzdeki hafta bir iş merkezinde büro satın alacağım. Fakat şu anda büroda bir kiracı bulunmakta ve birazda problemli bir kiracı. Şimdiki mal sahibi kiracıya bundan bir ay önce 2006 yılındaki bir ayda ödemediği ve temerrüte düştüğü bir aylık kiradan dolayı tahliye davası açmış ve 26 temmuza mahkeme gün vermiş. kiracının iş merkezinede yüklü miktarda aidat ve yakıt borcu bulunmaktadır. Ve bu borçlarıyla alakalı olarakta kendisine icra takibi için tebligat yapılmış fakat henüz icraya gidilmemiştir. Kiracı iki üç aydırda işyerine uğramamakta olup kiralarınıda ödememektedir. Benim problemim şimdiki mal sahibinin açmış olduğu tahliye davasını benim sürdürme hakkım varmı veya ben tapuyu aldıktan sonra eski tahliye davası devam edebilirmi. 01.11.2004 tarihinde yapılan kontrat söz konusu. Şayet davaya devam edemezsem kasım ayından sonra tahliye davası açabilmem için tapu işleminden sonra hemen kiracıya ihtarmı çekmem gerekiyor. Bunun için benim izlemem gereken yollar nelerdir. Ayrıca ben aynı iş merkezinde kiracı olarak bulunmaktayım. Bahsi geçen büroyuda eşimin üzerine alacağımdan mahkemede ihtiyaçtan dolayı tahliyede açabilirmiyim. Teşekkürler..