Merhraba
Karari hakim 2 tarafa ayni anda teblig edermi ?
Tebligat islemlerin nasil yapildigini anlatabilirmisiniz ?
Bilgileriniz için çok tesekkür ederim.
Printable View
Merhraba
Karari hakim 2 tarafa ayni anda teblig edermi ?
Tebligat islemlerin nasil yapildigini anlatabilirmisiniz ?
Bilgileriniz için çok tesekkür ederim.
Karar kendiliğinden tebliğ edilmez. Gerekçeli karar çıkınca davacı taraf alır, harcını yatırır, davalıya tebliğ eder.
Gecikmesinden endişe eden davalı taraf da harcı yatırarak davacıya tebliğe çıkarabilir.
Soruma cevabiniz dolayi tesekkür ederim.
Avukatim harci 3 ay önce yatirdigini (pul vermis)... ve adliyede görevli memurun karsi tarafa karari teblig etmeyi unutugunu söylüyor.
(bu durumda olan birkaç dosya varmis).
Böyle bir olay olabilirmi ? ?
Görevli memur hakkinda sikayette bulunmak mümkünmü ?
(Cok çagresizim...
Bosanma ve tazminat davasi 2001 yilindan beri devam ediyor. Geçen yil yargitaydan döndü. Yeniden eylül ayinda durusma olmustu... Aralik 2006 da hakim karar verdi ve ... ancak Mart 2007 de yazili olarak avukatima ulastirmisti...
Avukatim dün bana dogru söylemedigini itiraf etti = bana 3 ay önce kararin temyiz edildigini ve yargitaydan karar beklendigini anlatmisti.
Dogrusu çok yiprandim ve aralikta 2006 da alinan bir kararin haala teblig edilemedigine çok üzülüyorum).
Bilgilerinizden dolayi tesekkür ederim.
Buna benzer bir sorum olacak. Boşanma davası kararı çıktıktan sonra karşı tarafa posta ile gönderildi. Ancak 1 ay geçmesine karşın henüz mahkemeye geri dönmedi. Karşı taraf bu süreci uzatıyor olabilir mi? Nasıl takip edebilirim? Karar tebligat tarihinden 15 gün sonra mı kesinleşir?
Teşekkürler