-
Avukata bak
3 Temmuz 2007 günlü Hürriyet'in 16. sayfasında "Avukat Gerilimi" başlığı altında tam sayfa bir haber var. Hrant Dink'in cinayeti aktörlerinden Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut'un söylediklerine ne demeli ve bir avukata yakışıyor mu?
Avukatın söyledikleri şöyle;
Mahkemeyi izleyenlere; "İt sürüsü toplandı."
Cengiz Çandar'a; "Hrant'ın fotoğrafını tak sana, Cenazede sen de katil devlet diye bağıdın mı?"
Dink Ailesine; "Hrant'sanız cehenneme dibine gidin. Zaten hepiniz Ermenisiniz. Ermeni pasaportu ve kimliğiniz var, Ermenistan'a gidin."
Mvekkilini savunan bir avukatı meslektaş olarak gayet iyi anlarız da bu sözlerin bir müvekkili savunmaktan çok öte, hakaret, aşağılama, provakasyon koktuğu her halinden belli.
Bir meslektaş olarak utandım doğrusu...
-
Re: Avukata bak...
Avukatın mahkemedeki görevi müvekkilini savunmak, müvekkilinin menfaatini korumak, kollamaktır. Av. Fuat Turgut çok belli ki amacını, görevini aşan, onur kırıcı laflar söylemiş, kesinlikle bir avukata yakışmıyor. Söz konusu avukatın deyimiyle o it sürüsünün içinde olsaydım kesinlikle hakaret davası açardım.
-
Re: Avukata bak...
Avukatlık mesleğindeki en temel hata bu işte; kendisini müvekkili ve dava ile özdeşleştirmek.