İşçilerin geceleri 7.5 saattten fazla çalıştırılması
İşçileri geceleri 7.5 saatten fazla çalıştırmak yasal değildir diye okudum.Bazı işyerleri 12 saat usulü 2 vardiya halinde çalışıyor.O zaman akşam 20.00 de işbaşı yapan işçi sabah 08.00 da paydos ediyor.1 saat yemek molasını düşünce 11 saat çalışılmış oluyor.O zaman bu yasaya aykırıdır diye düşünüyorum.Yoksa benim bilmediğim bir şeylermi var ?Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
Selamlar
Re: İşçilerin geceleri 7.5 saattten fazla çalıştırılması
MADDE 69. - Çalışma hayatında "gece" en geç saat 20.00'de başlayarak en erken saat 06.00'ya kadar geçen ve her halde en fazla onbir saat süren dönemdir.
Bazı işlerin niteliğine ve gereğine göre yahut yurdun bazı bölgelerinin özellikleri bakımından, çalışma hayatına ilişkin "gece" başlangıcının daha geriye alınması veya yaz ve kış saatlerinin ayarlanması, yahut gün döneminin başlama ve bitme saatlerinin belirtilmesi suretiyle birinci fıkradaki hükmün uygulama şekillerini tespit etmek yahut bazı gece çalışmalarına herhangi bir oranda fazla ücret ödenmesi usulünü koymak veyahut gece işletilmelerinde ekonomik bir zorunluluk bulunmayan işyerlerinde işçilerin gece çalışmalarını yasak etmek üzere yönetmelikler çıkartılabilir.
İşçilerin gece çalışmaları yedibuçuk saati geçemez.