Disiplin Ceza Zaman Aşımı
Aralık 2004 yılı ile 18 şubat 2005 tarihleri arasında meydana gelen bazı olaylar hakkında ifade verdim. Soruşturma ile ilgili prosedür nasıl işliyor şekil ve kapsam açısından eksik olduğunu dişünüyorum. Ayrıca 5525 sayılı kanun kapsamına girip girmediğini ne kadarının bu kapsamda değerlendirildiğini bilmiyorum; Suç sayılan husus ise görevi ihmal En çok aylık kesimi cezasını gerektirecek suç ancak ifade alındıktan sonra cezanın bir ay içinde verilmesi gerekmiyormu? Kamu görevlilerine soruşturma için illerde validen izin gerekiyormu bunu öğrenmek istiyorum Şimdiden teşekkürler....:))
Re: Disiplin Ceza Zaman Aşımı
Displin cezasına ilişkin eylemin işlendiği tarihten ititbaren iki yıl içersinde ceza verilmediği taktirde zamanaşımı süresi geçmiş sayılır.
sn.bbgüler Memur, görevinden dolayı soruşturma geciriyor ise, Memur-un Muhakematına göre illerde Vali ,ilçelerede ise Kaymakamlar kurulacak il ve ilçe idare kurullarına başkanlık eder, memur hakkında a)Luzumu muhakeme b)men-i muhakeme kararıalır,luzum-u muhakeme kararında dosya C.SAVCILIGINA gönderilir,men-i mahakemede ise,dosya işlemden kaldırılır.
Alıntı:
Av.Ergün Vardar rumuzlu üyeden alıntı
Displin cezasına ilişkin eylemin işlendiği tarihten ititbaren iki yıl içersinde ceza verilmediği taktirde zamanaşımı süresi geçmiş sayılır.
TEŞEKKÜRLER bende zaman aşımına girdiğini düşünüyorum ancak soruşturma neticelenmedi ve bana sonuç henüz gelmedi. Ceza geldiği taktirde idare mahkemesine ceza iptali için dava açacağım. Ceza zamanaşımı nedeni ile ceza almamam gerekiyor zira ortada suçda yok; ancak atlar tepişirken olan mutemede oluyor.Disiplin Ceza Zaman Aşımı nedeni ile verilemeyen ceza ,Merkez disiplin kurulunca Re'sen verilebilirmi ? Soruşturmayı merkez disiplin kurulu yürütüyor verlirse hepsine idari yargı yolu açıkmı şimdiden sağolun...
sn.bb Güler,Re-sen verilen disiplin cezalarını,birim amiri veya İLÇCE'DE KAYMAKAM,İL'DE VALİ VEREBİLİR, DİSİPLİN KURULLARI RE-SEN CEZA VERMEZLER.
Alıntı:
Cemaldemirci rumuzlu üyeden alıntı
sn.bb Güler,Re-sen verilen disiplin cezalarını,birim amiri veya İLÇCE'DE KAYMAKAM,İL'DE VALİ VEREBİLİR, DİSİPLİN KURULLARI RE-SEN CEZA VERMEZLER.
Doğru ya!.. Teşekkürler.