El değiştirirse geçerli olur mu?
benim bir arkadaşımın babasına babası yani arkadaşımın dedesi ölmeden önce ogluna bir ew bıraktı.babasıda ileride diger kardeşleriyle sorun olmasın diye bir yakınına(kendi akrabasına)evi satıp kısa bir zaman(yaklaşık bir ay) sonra geri aldı acaba diger mirasçılar bunda bir hak idda edebilirmi?bazı avukatlar ewet diyor yorumlarınız nelerdir?lütfen mail yoluyla bildirin yada buraya yazın şimddn tşkrler
Yönetimin Notu: Türkçe'de w gibi bir harf mevcut değildir. Yardım istiyorsanız, "tşkrler" yazacağınıza biraz özen gösterip, teşekkürler yazma zahmetine katlanınız.
Re: El değiştirise geçerli olurmu?
Bu diğer mirasçılardan mal kaçırmadır. Diğer mirasçıların saklı payları zarar görmüştür. Tenkis davası açarak hak iddia ederler.
Alıntı:
ma_cera rumuzlu üyeden alıntı
Bu diğer mirasçılardan mal kaçırmadır. Diğer mirasçıların saklı payları zarar görmüştür. Tenkis davası açarak hak iddia ederler.
sanırım hukukçu degilsiniz eminmisiniz bu konuda?başka yardım alabileceğim kimse warmı?
Alıntı:
adanus01 rumuzlu üyeden alıntı
sanırım hukukçu degilsiniz eminmisiniz bu konuda?başka yardım alabileceğim kimse warmı?
ayırca tapuyu üzerine devredeli 10 yılı geçmiş bununda bir etkisi olurmu??
Re: El değiştirirse geçerli olur mu?
Sayın Ma_cera
Sitemize katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. Ancak hukuki konularda, yazmayın lütfen. Yanlış yönlendirme oluyor.
Sayın Adanus. Dava sonucu hakkında görüş bildiremeyiz. Ancak, diğer mirasçılar, muvazaa nedeniyle tapu iptal davası açbilirler. Tenkis davasında, yalnız saklı paya teceavüz edilen kısım iptal edilirken, muvazaade, tapu iptal ediliyor. ASradan ne kadar süre geçtiğinin önemi yok. Zamanaşımı uygulanmaz.
Ancak bu açılacak dava hakında bilgi. Davayı kim kazanır onu bilmeyeyiz.
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Ma_cera
Sitemize katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. Ancak hukuki konularda, yazmayın lütfen. Yanlış yönlendirme oluyor.
Sayın Adanus. Dava sonucu hakkında görüş bildiremeyiz. Ancak, diğer mirasçılar, muvazaa nedeniyle tapu iptal davası açbilirler. Tenkis davasında, yalnız saklı paya teceavüz edilen kısım iptal edilirken, muvazaade, tapu iptal ediliyor. ASradan ne kadar süre geçtiğinin önemi yok. Zamanaşımı uygulanmaz.
Ancak bu açılacak dava hakında bilgi. Davayı kim kazanır onu bilmeyeyiz.
teşşekür edrim sayın av. bey yanlız son bir sorum olcak arkadaşım amcalarının babasıda dahil 5 kardeş oldugunu söylüyo söz konusu yer de yaklaşık 300 bin ytl lik biyer şimdi bu arsada saklı pay dagılımı nasıl olur yani diger mirasçılara ne kadar ödemesi gerekir tahmini açıklayıcı cevabını içindfe sonsuz teşşkür ederim
Alıntı:
Wa !
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
Wa !
warda hani yardım:) :) :o :)
Alıntı:
warda hani yardım:) :) :o :)
Ha birde sitenin bazı kuralları WA.Yazdığınız ilk iletide kırmızı yazıyla belirtilmiş olan yönetim notuna bakarsanız yardımın nerde takılı kaldığını anlayabilirsiniz.
Alıntı:
benim bir arkadaşımın babasına babası yani arkadaşımın dedesi ölmeden önce ogluna bir ev bıraktı.babasıda ileride diger kardeşleriyle sorun olmasın diye bir yakınına(kendi akrabasına)evi satıp kısa bir zaman(yaklaşık bir ay) sonra geri aldı acaba diger mirasçılar bunda bir hak idda edebilirmi?bazı avukatlar evet diyor yorumlarınız nelerdir?lütfen mail yoluyla bildirin yada buraya yazın şimddn teşekürler
Yönetimin Notu: Türkçe'de w gibi bir harf mevcut değildir. Yardım istiyorsanız, "tşkrler" yazacağınıza biraz özen gösterip, teşekkürler yazma zahmetine katlanınız.
düzeltim ama yeteri cevap yok yine