İşveren Verimliliğimi Engelliyor
Merhaba ;
1 nisan 2004 te şu an çalışmakta olduğum şirkette işe başladım.
SSK başlama sürem 15 nisan 2004. O tarihten bu yana işveren sigorta pirimimi asgariden yatırdı.
Maaşlarımı, kendisine defalarca bankaya yatırmasını söylememe rağmen elden verdi. Yani aldığım maaşı kanıtlayabileceğim bir belge elimde yok.
İşveren, 2006 haziran tarihinde, farklı bir firmanın işini yapacağımızı ama bunu mesai saatleri dışında bitireceğimizi söyledi.
3 kişi yoğun tempo 4-5 ay fazla mesai yaptık(Toplam 115 saat benimki).2007 Temmuz ayındayız üstünden 1 seneden fazla zaman geçti ona söylememe rağmen hala fazla mesai ücretimi alamadım.
Emekli anne babamın
gözlerini yorarak saatlerce yazdığı vergi iademi ödemedi. Geçen senelerde ödemediği 2 haftalık tatil param var.
Şimdi de işten istifa ederek ayrılmam için beni sıkıntıya sokuyor. İşlerimi zorlaştırıyor, verimli çalışmamı engelliyor.
Ben yazılım uzmanıyım. Şu an aldığım net maaş 1100 ytl. Ayrıca bu sene zam da almadım.
İstifa edebilirim. Ama bana tazminat dışında ödemesi gereken paraları ödemeyeceğine adım gibi eminim.
Üstelik senin ihbar süren var der beni borçlu da çıkartır bu adam. Onu kırmadan, tabi kendim de kırılmadan haklarımı da alarak
nasıl işten ayrılabilirim ? (Artık tazminatı falan gözden çıkarttım. Yazdığım her satır kod burnumdan geldi. İyi niyet insanı bu hale getiriyor işte...)
Re: Isveren VerimliliĞimi Engelliyor
Öncelikle bi avukat tutmanızı öneririm.Onun yönlendirmesi sonucunda gerekli yerlere iş mahkemesine ve çalışma bölge müdürlüğüne yapacağınız şikayetlerle haklarınızın çoğunu güvence altına alabilirsiniz.Anlattığınız şeyler malesef ülkemizde yaşanmakta ve işci kardeşlerim ne yazık ki haklarını bilmemektedir.Bi avukata danışınız ve gerekli yerlere biran önce başvurunuz
Re: Isveren VerimliliĞimi Engelliyor
teşekkür ediyorum, başvuracağım.