Re: Yapılan havalenin geri iadesi
Alıntı:
auuzm rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Galerici benden 11.000 Ytl daha istiyor ve bir süre zarfında bu ödemeyi yapmadığım takdirde otomobile el koyacağını söyledi. (Yani 16.000 Ytl lik arabaya 22.500 istemek)
Bu olayda ben verdiğim 11.500 Ytl den vazgeçmiş gibi görünüp otomobili galeriye teslim ettikten sonra gerekli hukuki bir takip başlatabilirmiyim?
.
Galerici ne şekilde aracınıza el koyacak? Devri gerçekleştirmediniz mi?
Otomobili iade edip yasal takip başlatmanız ise mantıklı görünmüyor. Neden aracı iade etmek istiyorsunuz?
Alıntı:
Av.Esin Kılıç Erdoğan rumuzlu üyeden alıntı
Galerici ne şekilde aracınıza el koyacak? Devri gerçekleştirmediniz mi?
Otomobili iade edip yasal takip başlatmanız ise mantıklı görünmüyor. Neden aracı iade etmek istiyorsunuz?
odemem gereken 16.000 Ytl'nin 4.500 ytl si kaldı. bende bunu odeyecegimi soyledim, fakat 11.000 Ytl ödemem gerektiğini aksi takdirde otomobili geri alacagini ve odedigim paralarin geri iade edilmeyeceğini söyledi. Düpe düz zorbalık yani. Şu an arada sadece imzalı sözleşme ve 16.000 Ytl imzalı senedim var. Otomobili geri iade edip senedimi aldıktan sonra paramın iadesi için böyle birşey düşündüm. Başka fikri olan?
Aracı devraldıysanız, bakiyeyi ödeyin, senedin iadesini talep edin. Sözleşmeniz var ise, senet bedeli, sözleşmede yazılı rakam ise, bedelini de banka vasıtası ile ödediğinize göre, endişelenmenizi gerektirecek bir husus görünmüyor.
Alıntı:
Av.Esin Kılıç Erdoğan rumuzlu üyeden alıntı
Aracı devraldıysanız, bakiyeyi ödeyin, senedin iadesini talep edin. Sözleşmeniz var ise, senet bedeli, sözleşmede yazılı rakam ise, bedelini de banka vasıtası ile ödediğinize göre, endişelenmenizi gerektirecek bir husus görünmüyor.
İlgi, alaka ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim. ;)
Allah kimseyi galericilerin eline düşürmesin :)