-
İcra Süresi
Merhaba. Ben 12 Haziranda xxx bankasını kredi kartı yıllık ücretinden dolayı asliye hukuk mahkemesinden temyizi kapalı olmak üzere iade kararına mahkum ettirdim. Fakat aradan 20 gün geçti herhangi bir iade olmadı. İcra işlemini başlatmam için yasal süre ne zaman başlıyor. birde icra işlemi için yaptığım bütün masrafları karşı taraftan alabilirmiyim? Bİrde icra işlemi başlattığım sırada iade ederlerse yaptığım masrafları yinede karşı taraftan alabiliyormuyum?teşekkürler
-
Re: İcra Süresi
lütfen bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. cevaplarınıza göre icra işlemini başlatacağım
-
öncelikle iadeye ilişkin gerekçeli karar yazıldımı ve siz kararı karşı tarfa tebliğe çıkardınız mı?öncelikle kaleme uğrayıp gerekçeli kararı alın ve kararı tebliğe çıkarın.Eğer bu konuda özel bir düzenleme yoksa sizin düşündüğünüz gibi karar üzerine banka kendiliğinden iade yapmaz.Eğer gerkçeli kararı aldıktan sonra sizinle irtibata geçmezlerse ki büyük ihtimallede geçmezler icra takibine geçin takibe ilişkin tüm harç ve giderleri karşı taraftan alabilirsiniz.Kolay gelsin....
-
gerekceli kararı henuz almadım fakat yazılmıştır çünkü aradan 26 gün geçti. Alınan karar tarafların yüzüne okunmuştur diyor bana verilen ön karar evrağında. karşı tarafa tebliğe nasıl çıkarım yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler
-
bu konuda yardım edecek kimse yokmu acaba.teşekkürler
-
Arkadaş mahkeme kalemine gidip sorsana