ercan.calim rumuzlu üyeden alıntı
2000 yılında bedelli askerlik yükümlülüğümü yerine getirdim. Ancak eşit taksitler halinde 15000 DM olarak yapılması gereken ödememi bir aile büyüğümün ameliyatı nedeniyle verilen günde yapamadım ve bir kaçgün sonra bankaya ödeme için müracaat ettim ancak ödemem alınmadı. Bunun sonucunda bağlı bulunduğum askerlik şubesiyle ve Genel Kurmay Başkanlığıyla yapmış olduğum yazışmada "Bedelli askerlik kapsamından çıkartıldınız ve kendi statünüzden tekrar askere alınacaksınız" şeklinde bir yazı geldi. Ancak tekrar bedelli askerlik konusunda medyada ve halk arasında söylentiler olması sebebiyle şubeye uğramadım bir süre sonra uğradım. İfadem alındı ve üniversite mezunu olmam ve yedek subay statüsünde sayılmam sebebiyle direk askere gönderilmedim.Hipertansiyon rahatsızlığım nedeniyle askeri hastaneye sevk verildi. Askeri hastanede 1 yıl rapor verdi. Bundan sonrada şubeye uğramadım. Şuan yaşım 41 işlerim ve aile durumum sebebiyle yeniden askerlik yapmam imkansız. Yapılacak zorunlu hizmeti 28 gün tam olarak yaptım,sadece son taksiti ödeyemedim. Bu durumda benim ne yapmam gerekir.Söz konusu parayı ödemeye hazırım. Geçici terhis belgem hatta başarı belgemde elimde. Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.