ercan.calim rumuzlu üyeden alıntı
10/01/2007 tarihinde ruhsat sahibi bir başka şahıs olan aracımı aramızda yapmış olduğumuz sözleşme şeklindeki protokolle sattım. Satmış olduğum şahısta 21/02/2007 tarihinde bu aracı aynı şekilde bir başka şahısa satmış bulunuyor.
Araç son alıcıya 3 adet senet karşılığı peşinat alınmadan satıldı ve bu senetlerden ikisi daha sonra çeke dönüştürüldü.Bu iki çekte sattığım kişi tarafından bana verildi. Ancak aynı şahsa ait sözkonusu iki çekten biri aynı hesap va aynı şirkete ait olmasına rağmen 2 aydır ödenmedi diğeri ödendi. Ayrıca araç son sahibindeyken fenni muayenesi bitti ve sadece bu sebeple trafikten men edildi şu an otoparkta bağlı bulunmakta.
Bunun yanında aracı en son elinde bulunduran kişi bana, benim sattığım şahsa ve araç ruhsat sahibine dava açtı. Alacak davası olarak Asliye Hukuk Mahkemesinde dava görülecek.Ancak on gün süreli itiraz hakkı verildi.
Şikayet dilekçesinde,Konu olarak "Haksız ve metnetsiz ve yetkisiz oto satışı ve para tahsilatı yapmak suretiyle, kayıt dışı kazanç ve aldatma yoluyla paramın ve aracımın elimden almaya çalışmaktadırlar" ibaresini kullanarak.
Aracı satmaya yetkimiz olmadığı, aracı bağlattığımızı ve buna ek olarakta tüm ödemelerini yaptığını (senetleri çekle degiştirdiği ve senetlerin arkasında ciromuz olmadığı halde )ödediği senetlerin elinde bulunduğunu ifade ederek. Bizin ona satış vermediğimizi iddia etmektedir.
On günlük itiraz süresinde, aracı benim sattığım şahıs yani son kullanıcıya satan şahıs itirazda bulundu. Satış vekaletini ve ödenmeyen çeki ekleyerek mahkemeye gönderdi ayrıca aracı bağlatan biz değil kullanıcının duyarsızlığı nedeniyle fenni muayene yapılmaması olduğunu belirtti.Aynı şekilde ruhsat sahibide İtirazında kendisinin bana sattığını ve vekalet verdiğini bu nedenle olayın dışında olduğunu ve suçlamaların asılsız olduğunu belirti.
Sonuç olarak 24/07/2007 tarihinde mahkeme görülecek.
Bu süre zarfında veya sonuçta nasıl bir yol izlemeliyim? Alacağımı alamadım kullanmış olduğum çek başka bir şahısta. Araç şu an otoparkta, Aracın ruhsatları davacıda. Bu aracı kendim otoparktan çıkarıp geri almam bir sorun yaratırmı? Bunun için noter kanalıyla veya başka bir yolla yazışma yapmalımıyım? Davacının elinde bulundurduğu senetlerden birinde sadece çekle değiştiği ibaresi düşüldü diğerlerinde ciromda yok. Bu senetler ödeme yaptığının kanıtımıdır? Davanın gidişatı ne olabileceği konusunda ve benim ve sattığım kişinin ne gibi yollar izlemesi gerektiği konusunda bilgi verebilirseniz çok sevinirim . Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar.