Bağ-Kur'a Karşı Açılacak Davalarda Görev
Merhaba,
13.basamaktan Bağ-kur emeklisi olan müvekkil,12.basamak ve daha düşük basamaktan emekli olan bağ-kur emeklilerinden daha yüksek maaş alması gerekirken daha düşük maaş alıyor.
Bu durumda Bağ-Kur'un işlemi idari işlem olarak kabul edilip iptal davası mı açılmalı,yoksa iş mahkemelerinde alacak davası mı açılmalı?
İyi Çalışmalar...
Re: BaĞ-kur'a KarŞi AÇilacak Davalarda GÖrev
Sn.emperatif,
Avukatmısınız bilmiyorum. "Bağ-Kur emeklisi olan müvekkil" dediğiniz için Avukat zannetmiş olabilirim.
Her olayı her şeyi mahkemelere taşımak doğru değil. Önce olayı iyi tetkik edip, kurumda çözülüp çözülmeyeceğine bakmak gerekir. Mahkemeleri gereksiz yere meşgul etmemek gerekir diye düşünüyorum.
Gelelim cevabınıza,
13.Basamaktan emekli olan müvekkilinizin öncelikle tüm verilerini tetkik etmek etmek gerekir. Bayan, erkek , kaç yıl prim ödemiş yaşı kaç, 12. Basamakta kaç yıl prim ödemiş , 13. Basamaktan kaç yıl ödemiş gibi, ve tabi örnek aldığınız. 12. Basamaktan prim ödemiş olan emekli içinde aynı tetkikleri yapmak gerekir.
Bazan öyle denk geliyor kişinin yaşı yüksek oluyor, 13. basamaktakinden fazla alıyor.
Baktınız ki, veriler sizinki nin lehine, kuruma müracaat etmek gerekir. Eğer bir hata varsa kurum mutlaka yanlışlığı düzeltir. İnan mahkemeden daha kısa sürede olayı çözersin. Hatta Bana kalırsa bağ kurdan nasıl aylık bağlanır formüllerini öğren, Aylığı hesapla yanlışlık varsa eğer kurum da bunu düzelmiyorsa , öyle mahkemeye baş vurabilirsin.
Bilgi edinmenizi rica eder, sosyal güvenli güzel günler dilerim.
Re: BaĞ-kur'a KarŞi AÇilacak Davalarda GÖrev
Alıntı:
socialman1 rumuzlu üyeden alıntı
Sn.emperatif,
Avukatmısınız bilmiyorum. "Bağ-Kur emeklisi olan müvekkil" dediğiniz için Avukat zannetmiş olabilirim.
Her olayı her şeyi mahkemelere taşımak doğru değil. Önce olayı iyi tetkik edip, kurumda çözülüp çözülmeyeceğine bakmak gerekir. Mahkemeleri gereksiz yere meşgul etmemek gerekir diye düşünüyorum.
Gelelim cevabınıza,
13.Basamaktan emekli olan müvekkilinizin öncelikle tüm verilerini tetkik etmek etmek gerekir. Bayan, erkek , kaç yıl prim ödemiş yaşı kaç, 12. Basamakta kaç yıl prim ödemiş , 13. Basamaktan kaç yıl ödemiş gibi, ve tabi örnek aldığınız. 12. Basamaktan prim ödemiş olan emekli içinde aynı tetkikleri yapmak gerekir.
Bazan öyle denk geliyor kişinin yaşı yüksek oluyor, 13. basamaktakinden fazla alıyor.
Baktınız ki, veriler sizinki nin lehine, kuruma müracaat etmek gerekir. Eğer bir hata varsa kurum mutlaka yanlışlığı düzeltir. İnan mahkemeden daha kısa sürede olayı çözersin. Hatta Bana kalırsa bağ kurdan nasıl aylık bağlanır formüllerini öğren, Aylığı hesapla yanlışlık varsa eğer kurum da bunu düzelmiyorsa , öyle mahkemeye baş vurabilirsin.
Bilgi edinmenizi rica eder, sosyal güvenli güzel günler dilerim.
Merhaba,
Benim öğrenmek istediğim bir konu var: Kanser hastası olan bir kişi belirli bir süre temin ettiği ilaçları bağkurdan temin edememeye başlıyor. Hayatı ilaca bağlı olan bu kişi ve ailesi moral bozukluğu içinde kalmışlar ve hasta vefat etmiştir. Maddi tazminat aldılar ancak manevi tazminat talepleri reddedildi. Manevi tazminata hükmedilğine dair bir yargıtay kararı var mıdır bilenler yardımcı olursa sevinirim.