-
Mesai ücreti ödeme
şirketim yıllardır mesai ücretlerini para olarak ödüyordu.ama son zamanlarda mesai ücretleri ni boş zaman olarak vereceklerini söylüyorlar. önce şirketin teknik servis kısmına mesai ücretini para olarak ödediler. üretime gelince personelin mesai saatine göre 3 5 10 gün boş zamanın var dediler uygun zamanlarda kullanacaksınız dediler. mesai işçiye sorulmadan mecburi yapılıyor.
bizde para olarak almak istiyoruz şirketin işleri iyi.kanunda varmış
ben kanuna baktım işçi isterse boş zaman olarak mesai ücretlerini kullanır diyor.
bur da işçi isterse kısmını açarmısınız.yani bu uygulama kanunimi
saygılar
-
Re: Mesai ücreti ödeme
"Fazla çalışma" veya "fazla sürelerle çalışma" karşılığında serbest zaman kullandırılması işçinin onayına bağlıdır. İşçi ücret isterse ücret ödenmelidir. Şayet işçinin de onayı alınarak serbest zaman kullandırılacaksa bir saatlik fazla mesainin karşılığında 1 saat 30 dakika sebest zaman kullandırılmalıdır. 1 saatlik fazla sürelerle çalışmanın karşılığında ise 1 saat 15 dakika serbest zaman kullandırılmalıdır. Selamlar.
-
öncelikle yardımınız için teşekkür ederim. şirketim bu mesaileri iç etmek için herşeyi yolu deniyor.bu gün insan kaynaklarından mail geldi. temmuz ve ağustos aylarında cumartesileri(saat 9 14 arası çalışıyoruz) tatil olacakmış. sonradan mesai ücretlerinden düşülecekmiş. buraya kadar normal. ama şirkette mesai yapmayan bir çok departman var pazarlama satış ve çeşitli kısımlarda çalışanlar.şimdi bunlar da cumartesi tatil yapacak ama mesaileri olmadığı için bu onlara ödül gibi olacakl.
ama üretim departmanı mesai çok yapıyor. bu hukuki olarak yalnış değilmidir
-
Sorunuza gerekli cevap verilmiştir. Fazla mesai yaptığınızı kanıtlayabilecek iseniz iş mahkemesinde alacak davası açmanız gerekir. Selamlar.