-
Aile konutu
Eşimle 17 yıldır evliyiz geçen sene eylülde evden ayrıldı 3 ay boyunca ayrı kaldık bu süre içinde boşanma davası açtı ilk duruşmaya gelmedi davamız devam ederken barışma teklif etti ve birleştik. Banka kredisi ile ev aldık şimdi evin ödemelerini eşim yapıyor yenilediğimiz eşyalarıda ben ödüyorum.Fakat eşimle devamlı tartışıyoruz beni hergün kendisini aldatmakla suçluyor evden kovuyor şiddet uyguluyor çocukların yanında bana ve aileme onur kırıcı suçlamalar yapıyor beni aşağılıyor öldüreceğini söylüyor önceki davayı ben açtım şimdi sen açacaksın diyor.Buarada ben eşimin aklıbaşında değil heralde diye düşünerek Cerrahpaşa hastanesine Psikiyatrı bölümüne gittik, kendisi eğer bende muayene olursam kabul edeceğini söyledi ikimizde teste tabi tutulduk ben kendi doktoruma sorduğumda benim normal çıktığımı söyledi eşimin doktorunun teşhisi nedir bilmiyorum,gece uyku uyumuyor benide uyandırıyor uyutmuyor hep aynı suçlamalarına devam ediyor. Eşyaların taksidinin bitmesini bekliyorum dava açmak için çünkü bu evi aldıktan sonra çalışmaya başladım.Asgari ücretle çalışıyorum,ayrılık halinde çocuklarımı ve aldığımız bu evdeki hakkımı alabilirmiyim cevaplarsanız sevinirim.
-
Re: Aile konutu
2002 yılından sonra edinilmiş mallar ortaktır, eşit paylaşılır.
Öncesinde edinilenler kime aitse onundur.
Küçük yaşta çocuğun velayeti akıl hastalığı ve iffetsiz yaşam gibi durumlar olmadıkça anneye verilir. Daha büyük çocuklar için de yine velayeti alacak kişinin psikolojik rahatsızlığının veya iffetsiz yaşamının oluşu velayeti almaya engel olabilir.
Çocuklar anneye verilirse, baba çocuklar için iştirak nafakası öder.
Kusurlu olan koca, kusur ispatlanırsa karısına yoksulluk nafakası öder.
-
Re: Aile konutu
Çocuklarım biri 16 diğeri 12 yaşında benimle yani anneleri ile yaşamak istiyorlar,eşim anlaşmalı ayrılmak istiyor fakat, banka kredisi ile aldığımız evin borcu 10 senede ödenecek,durum böyle olunca benimde ödemelerde katkı yapmam gerekiyor mu? hak iddia edebilmem için böyle olması gerekir diye duydum doğruluk payı nedir acaba?ödemelere katkıda bulunmazsam hak sahibi olamıyormuyum? Zaten aldığım maaş asgari ücret! Bu maaş çocuklarımın velayetini almamda problem yaratırmı? Ayrılma gerçekleşince annemin yanında yaşıycam. Anlaşmalı ayrılıkta çocukların alacağı nafaka miktarını taraflar belirleyebiliyormu?eşim devlette çalıştığı için maaşını belirlemek mümkün heralde, çünkü evliliğimiz süresince bana maaşının miktarını hiç söylemedi her zaman saklı tuttu kendi bildiği gibi benden gizli ailesine yardım ettiğini sonradan öğrendim