İstifadan sonra ihbar süresi içinde yıllık izin günlerinin hesaplanması
herkese merhabalar
ikibin senesinin dokuzuncu ayında girdigim sirketimden bu senenin altıncı ayında istifamı verdim.yine bu senenin mayıs ayı içinde de toplam yirmidort gun olan senelik iznimin oniki gununu kullandım.şirketin idari işlerinde alacak verecek hesabı yaparken gorevli kişi işe ilk olarak dokuzuncu ayda girdigimden ve dolayısıyla senemi doldurmadıgımdan kullandıgım bu oniki gun yıllık iznimin para karşılıgını hesabımdan duşeceklerini soylediler.sendika gorevlisi arkadaşım ise dokuzuncu aydan dokuzuncu aya izin hak ettigim için ve yılın altıncı ayında olmamızdan dolayı iznimin dortte uçluk kısmını hakettigimi dolayısı ile hala altı gunluk kullanmam gereken iznimin kaldıgının soyledi.bu konuda hangisinin dogru oldugu konusunda yardımcı olursanız cok tesekkur edecegim.herkese kolay gelsin.
Re: İstifadan sonra ihbar süresi içinde yıllık izin günlerinin hesaplanması
Sendikacı arkadaşlarınız yanılmışlar sanırım.
Kullandığınız izin 2006 yılındaki çalışmanızdan hak kazandığınız izin ise iş kanununa göre 8 gün daha izin hakkınız mevcut.24gün izin dediğinize göre sözleşmenizde özel şart var diye düşünüyorum.
Yok eğer bahsettiğiniz 2007 yılı çalışmalarınız için hak edecek olduğunuz izin ise, şirketinizin idari işlerinde çalışan arkadaşınızın söylediği gibi 9.ayda izne hak kazanabileceğinizden 12günlük kullandığınız iznin ücretinin sizden kesilmesi doğru olandır.
saygılar
Sayın KIRCALI ;
Dün de bir kaç soru sormuştum size verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim öncelikle.
Bugün itibariyle çalışmış olduğum şirkete istifamı verdim. 01.ağustos tarihi itibariyle de yıllık iznime hak kazanacağım. Şu an personel şefi ihbar süremin dolacağı 20.ağustos tarihine kadar bu işyerinde çalışmam gerektiğini söyledi. 1 ağustos tarihinden sonra senelik iznimi kullanabilir miyim? çalıştığım şirket günlük 9 saatten haftanın 5 günü çalışıyor. toplam 56 saat olan iş arama iznimi toplu kullandığımda iş günü olarak mı hesap etmeliyim yani hafta sonuna gelen günler iş arama süresine dahil edilecek mi?
Özet olarak 28 temmuz da iş arama izinlerimi toplu olarak istesem işveren bu tarihte vermeyebilir mi? Eğer verirse iş arama iznimin bittiği tarihi takip eden ilk iş gününde senelik iznimi kullanarak ihbar önelimi doldurabilir miyim?
Saygılarımla
Yeni iş arama izninizi toplu olarak kullanmak istediğinizi işverene bildirdiğinizde işverenin bunu kabul etmeme hakkı yok.
Ancak ücretli izin ile ihbar süresi iç içe geçemez.
Ya izninizi kullanıp bildirimde bulunabilirsiniz,ya da ihbar süreniz sonunda ayrıldığınızda izin ücretini alırsınız.
[QUOTE=Erdoğan Kırcalı;200031]Yeni iş arama izninizi toplu olarak kullanmak istediğinizi işverene bildirdiğinizde işverenin bunu kabul etmeme hakkı yok.
Ancak ücretli izin ile ihbar süresi iç içe geçemez.
Ya izninizi kullanıp bildirimde bulunabilirsiniz,ya da ihbar süreniz sonunda ayrıldığınızda izin ücretini alırsınız.
Sn.KIRCALI
Bu durumda İhbar süremin bitimine 14 gün kala işe gitmezsem; hak kazanmış olduğum 14 günlük izin süremin parasını benden talep edecekleri ihbar tazminatına saydırabilir miyim?
İhbar süresi bir bütündür.Çalışma sürenize karşılık gelen ihbar süresini bir kısmını çalışıp bir kısmını ödemek gibi bir durum olamaz.(İşverenle anlaşılması dışında tabii)
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İhbar süresi bir bütündür.Çalışma sürenize karşılık gelen ihbar süresini bir kısmını çalışıp bir kısmını ödemek gibi bir durum olamaz.(İşverenle anlaşılması dışında tabii)
Sn.KIRCALI
Vermiş olduğunuz bilgilere çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar
slm sizinle telefonda gorusmek istemistim ileti gondermistim almadiniz galiba ben fransada calisyorum ve size ssk ile bir iki soru soracaktim nasil ulasabilirim size erdogan kircali bey tskler
Sorunuzu foruma sorun lütfen.