bir calisan firmadan istifa etti ihbar suresine uyacagini belirtti ancak firmadan para aldı ve borcu var. ise cikisi yapilirken bu borc izin parasi, ihbar tazminatindan dusurulup kalan kendisinden talep edilebilirmi? tesekkurler.
Printable View
bir calisan firmadan istifa etti ihbar suresine uyacagini belirtti ancak firmadan para aldı ve borcu var. ise cikisi yapilirken bu borc izin parasi, ihbar tazminatindan dusurulup kalan kendisinden talep edilebilirmi? tesekkurler.
İstifa eden bir işçi ihbar önellerine uyduysa zaten ihbar tazminatı ödemez ve kendisine ihbar tazminatı ödenmez.
İş ilişkisinden doğan borçlar işçinin işten ayrılışında hakedişinden kesilebilir. Tabi bu borçlar ayrı bir sözleşme ve ödeme takvimine bağlanmamış (örneğin senetle 1 yıla yayılmamış) bir nevi ücret avansı nitelikli borçlardansa... Aksi halde Borçlar Kanunu genel hükümleri içerisinde tahsil edilmeleri gerekir.
Selamlar,
Merhaba,
Siz bu soruyu soralı cok olmus ama merak ettim borcunuzla ilgili ne yaptınız? Çünkü benimde çalıştığım şirkete borcum var fakat bu borca dahil ellerinde sadece banka hesabına gönderilmiş bir tutar var ama açıklaması yok. sanırım açık hesaplarından havada gösterilen bir tutar. ben bugün istifa etmek istiyorum ama bu borcu hemen ödeyecek paramda yok.. sizce ne yapmalıyım?
Lütfen cevap vermenizi rica ediyorum...
Şirket bana açık hesabından borç para verdi, ve ben bunun tamammını istifam sırasında geri ödeyemem, sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Teşekkürler,
Borcunuzu ödemek için belki bir ödeme takvimi oluşturabilirsiniz.Bunun için işvereninizle görüşüp anlaşmaya çalışın.
Normal şartlarda işinizden ayrıldığınızda tüm alacak-borçların kapatılmış olması gerekir.
Bir başka konu ise ayrılacağınızı işvereninize ihbar süreniz kadar önceden bildirmez iseniz ihbar tazminatı ödemek durumunda kalırsınız.İşvereniniz ihbar tazminatını mahkeme yolu ile talep ederse,mahkeme masrafları da ödemek zorunda olduğunuz avans,ihbar tazminatının üzerine ilave olarak gelecektir.
İşvereninizle görüşüp,anlaşmaya çalışın.
saygılar