Hacklenen mail ile ilgili
Merhabalar,
Yaklaşık 1 yıl kadar önce iş arkadaşlarım, sosyal arkadaşlarım ve akrabalarım ile msn aracılığı ile görüştüğüm ve posta alıp yolladığım mail adresim gelen bir mailin içeriğindeki virüslü bir dosya sayesinde hacklendi. bunun ardında parolaları değiştirildi. ve yaklaşık 15-20 gün kullanamadım. daha sonra bu tarz işlemlerden bilgisi olan bir arkadaşım yardımıyla ben de aynı yolu deneyerek hacklenen kendi mailime virüs içerikli mail attım ve değişmiş olan parolaları geri aldım. Hemen parola,gizli soru ve cevabını ve de alternatif mail adresi kısmını değiştirerek güvenliğimi tekrar sağladım ve kayıtlı tüm gelen giden postaları sildim.
Benim burda danışmak istediğim konu ise benim adresimi hackleyen kişi aslında 1-2 yıldır aramızın açık olduğu o zamanların yakın arkadaşım. resmi dairede çalışıyor. benim mailimi geri almak içi attığım virüs nedeniyle resmi dairenin serverinin uyarı verdiğini ve kendisine işyerinden bu konu nedeniyle disiplin cezası verildiği söylentisini duydum. şu an bi boşanma davası içindeyim ve bu arkadaşımın eşimden yana olup bana karşı ifade vereceğini, aynı zamanda mahkemede mail konusunda da bahsedeceğini, benim resmi dairenin sistemine kasıtlı olarak çıkar sağlamak amaçlı girdiğim yönünde ifade vereceği haberlerini duydum. 1 yıl önce yaşanmış bu mail konusunda herhangi bir ceza alırmıyım? boşanma davasında bu konu açılabilir mi? (bence çok saçma)
ben kesinlikle mailimi tekrar geri alana kadar o arkadaşımın olduğunu ve resmi dairede açacağını bilmiyordum. kasıtlı olarak bi niyetim olmadığını nasıl ispatlayabilirim?
bu konularda beni aydınlatabilirseniz sevinirim... şimdiden sonsuz teşekkürler
Re: Hacklenen mail ile ilgili
Aile mahkemesinde, "bilişim sistemine girmek" suçu ile yargılanamazsınız. Daha doğrusu, bu mahkeme ceza işlerine bakmamaktadır.