Temyizin dava zamanaşımına etkisi ?
Mayıs-2003 de ruhsatsız silah bulundurma suçunu işledim ve Şubat-2004 de mahkeme 1 yıl ceza verdi.Temyize göderdim ve Ekim-2006 da yeniden mahkeme karar verdi(yeni Esas numarası ile para cezası) ve tekrar temyize gönderdim.
Benim merak ettiğim dava zaman aşımı ne zamana kadar tamamlanır ve temyizden etkilenir mi?
Yardımcı olursanız sevinirim.İlginize teşekkürler.
Re: Temyizin dava zamanaşımına etkisi ?
Zamanaşımı yönünden suç tarihinde yürürlükte olan 765 sayılı TCK lehinize. bu yasanan 102/4 maddesine göre asli olarak 5 yıllık zamanaşımına tabidir, ama her mahkumiyet kararı zamanaşamını kesir, siz yeniden mahkumiyet kararı almışsınız zamanaşımı yeniden başlamış ama, zamanaşımı bu şekilde TCK 104/2 maddesine göre en çok 2 yıl 6 ay daha uzayabilir, yani en çok 7 yıl 6 ay sonra dosyanız zamanaşımına uğrar, ama son işlem tarihinden itibaren zamanaşımını kesen herhangi bir işlem yapılmamışsa 5 yıl sonunda zamanaşımı olur.
Öncelikle ilginize teşekkür ederim.
Benim öğrenmek istediğim 7 yıl 6 aylık süre; suçun işleniş tarihi olan 2003 yılından itibaren mi yoksa temyizin bozmasından sonra yeniden mahkümiyet kararı verilen 2006 yılından itibaren mi hesaplanacak ?
suçun işlendiği 2003 yılından itibaren 7 yıl 6 ay ... 2010 yılı + 6 ay sonra biter...