İnternetten alışverişte t.c. kimlik numarası
merhabalar, öncelikle yaşım 18 den küçük olduğu için ne yapacağımı bilemedim. Alan adı, hosting, web tasarım ve IRC gibi işlere merakım olduğu için zamanında pek çok alan adı aldım. İnternetten tanıştığım bir arkadaşımdn bir alan adı aldım ve o alanadı hizmetini sağlayan sitenin sahibinden bir başka alan adı daha aldım. Şuanda o 2 alan adından birtanesi 22 Ağustos' ta süresi geleceğinden transfer etmek istiyorum ve müşteri hizmetlerinden bana gelen yanıt T.C. kimlik numaralı sisteme geçileğinden T.C. kimlik numaramı kendisine bildirmemi istedi. Bende olmaz veremem dediğimde işlemi yapamayacağını söyledi ve maalesef elimde fatura yok, sadece 2006 Aralık ayında süresini uzattım ve elimde dekont var. Alan adını ilk aldığım arkadaşla ise kontör yolu ile hesabı kapatmıştık. Şuanda 18 yaşında olan bir arkadaşıma durumu anlatıp konuşma kayıtlarını gönderdiğimde bana "savcılığa git, banka hesabıda annenin adına, anneninde haberi var bu işlerden git bir görüş." dedi. Bende şuanda ne yapacağımı bilemiyorum ve burada sizlere sormak istedim. Şuanda ne yapabilirim? Alan adlarının transfer sistemini anlatmam gerekiyorsa onuda açıklayayım:
Alan adının esas kayıt merkezi ülkesini tam hatırlamasamda sanırım A.B.D idi ama ICANN akreditesi olan ana kayıt şirketi yani esas kayıtcı OnlineNIC, Inc. ve alan adı hizmetini oranın bayisi olarak veren benim muhattabım site oradan transfer kodu oluşturup bana verecekki ben transfer işlemini yapabileyim ancak T.C kimlik olmadan vermiyor. Türkiye' de şuan bayi olmayan yani direk kayıt yetkisi olan 2 tane şirket var ve genelde herkes bayi ile çalışıyor. Alan adımı bu bayiden kurtarıp, esas yazmana almak istiyorum ve şu kod için yardımlarınıza ihtiyacım var. Lütfen yardım edin. iyi çalışmalar...
Re: internetten alışverişte t.c. kimlik numarası.
demin yazmayı unutmuşum: alan adlarımın hepsi benim üstüme kayıtlı yani alan adı işinden anlayan avukatlar varsa onlarda bilirlerki alan adı yetkileri ICANN tarafından verilir ve ICANN alan adının kimlik bilgisi ( whois ) sorgusundaki yetkilere bakar ve transfer kodunu oradan almamda mümkün değil. Alan adlarının benim üstüme kayıtlı olması herhangi hukuksal işlemde yardımcı olurmu
Cevap: İnternetten alışverişte t.c. kimlik numarası
senden tc istemelerindeki neden güvenlik. bu sayede işlemi kimin talep ettiğini kaydedecekler. hatta senden kimlik fotokopiside isteyebilirler. alan adını transfer etmek istiyorsan san sundukları mantıklı seçenekleri değerlendirmek zorundasın. yada bizzat yerlerine giderek de işlemi gerçekleştirebilirsin.
Ya da sürenin dolmasını beklersin ve süresi dolar dolmaz başka yerden tescil edersin. hiçbir bilgi paylaşmak istemiyorsan en mantıklı çözüm budur.