SSK problemim var yardımcı olabilirmisiniz??
grup şirketlerimden birisinde çalışan bir arkadaşımızın ssk girişini 2006 senesinde yapmıştık işten çıkartmadan yanlışlıkla tekrar giriş yapıldı ssk kurumlarına nasıl bir dilekçe veya evrak hazırlamamız gerekicek bilen arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olsunlar.
Re: ssk problemim var yardımcı olabilirmisiniz ??
1985 yılında
Orman fakültesi tarafından staja gönderildim.Fakat herhangi bir sigortalılığım yada özel sigortalılılğım yapılmadı.acaba okul mecburi koyduğu stajyerlik durumu ile ilgili sigorta yapmalımıydı.Dava açsam kazanabilirmiyim.
Alıntı:
hesperos rumuzlu üyeden alıntı
grup şirketlerimden birisinde çalışan bir arkadaşımızın ssk girişini 2006 senesinde yapmıştık işten çıkartmadan yanlışlıkla tekrar giriş yapıldı ssk kurumlarına nasıl bir dilekçe veya evrak hazırlamamız gerekicek bilen arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olsunlar.
anlatığınıza göre sıradan işlem hatası ve ilgilli ssk il md. ne düzeltme yazısı ile giderilebilecek bir konu. cezai yaptırımı olacağını sanmam.
Anladığım kadarıyla sözkonusu personel fiilen işten çıkarılmadan çıkış ve tekrar giriş gösterilmiş. Çıkıstan sonra tekrar işe başlama gösterilene kadar arada zaman farkı ne kadar? Hiç yoksa bunu SSK ya bildirmenize gerek yok. Şirket içi işleyişte de tazminat hakkını fiili duruma göre düzenlerseniz bir sıkıntı oluşmaz.
Alıntı:
erolaraci rumuzlu üyeden alıntı
1985 yılında
Orman fakültesi tarafından staja gönderildim.Fakat herhangi bir sigortalılığım yada özel sigortalılılğım yapılmadı.acaba okul mecburi koyduğu stajyerlik durumu ile ilgili sigorta yapmalımıydı.Dava açsam kazanabilirmiyim.
22 yıl sonra herhangi bir hukuki girişim yapılamaz. 5 yıllık hak arama süresini fazlasıyla aşmışşınız.
Kurum'a yapılan idari başvuru ile düzeltileceğiniz zannediyorum. Düzeltilmezse ve iki giriş için 2 ayrı numara verilmişse bunların birleştirilmesi için dava açmanız gerekir diye düşünüyorum. Selamlar.